SRPSKA LIGA KRITIKUJE ČISTKU U MUP: Policija ne sme doživeti sudbinu Vojske Srbije
Foto: Promo

Skandalozna reforma ugrožava bezbednost zemlje

SRPSKA LIGA KRITIKUJE ČISTKU U MUP: Policija ne sme doživeti sudbinu Vojske Srbije

Politika -
Srpska liga protivi se najavljenoj racionalizaciju u MUP-u i pitaju se da li se to Vlada Srbije ponaša po principu „Daš mu prst, hoće celu ruku“ i Da li će građani Srbijije do izbora ostati prebijenih prstiju? Takođe, traži se prestanak iživljavanja nad pripadnicima policije i radnicima u javnom sektoru.

"Osuđujmo najavljeno smanjenje broja zaposlenih u MUP-u i hajku na bezbednosne strukture u Srbiji. Prema navodima policijskih sindikata većina policijskih uprava ima manjak ljudstva i nedovoljnu popunjenost radnih mesta od 50 do 70 posto. Nezakoniti su i kriterijumi po kojima će se sprovesti najavljena racionalizacija i to dodatno zabrinjava, jer takvo stanje daje mogućnost Vladi da u jednom od ključnih ministarstava sprovede političku čistku", navedeno je u saopštenju SL.

"Da je sve uvijeno u rukavice, govori podatak da će radnici sami moći da se prijave za prestanak radnog odnosa, popunjavanjem ankete. Dakle, ako želite da pređete na socijalnu pomoć, molim Vas popunite anketu, da Vam ne bi prebili prste", piše u saopštenju i postavlja se pitanje:

"Ima li tu racia-zdravog razuma ili to vladajuće strukture na uvijen način sprovode raciju? Kako poručuje Ministar Stefanović , one koji ostanu kroz reformu MUP-a naučićemo da bolje razumeju šta znači poznavati komšije i da komšije poznaju policajce!? Da, građanima neće ništa drugo preostati nego da se druže sa pripadnicima MUP-a koji će biti neobučeni i malobrojni da ih zaštite u danima u kojima Srbiji stižu pretnje od radikalnih islamista."

Nebojša Stefanović, Foto: Marina Lipočić
Nebojša Stefanović, Foto: Marina Lipočić

"Ipak, Vlada po diktatu MMF-a, Evropske unije i ostalih zapadnih nalogodavaca, najvaljuje seču u sektoru bezbednosti. I ne samo to, već nipodaštava i poriče svoje sposobnosti, stručnost i delovanje na međunarodnom planu, prepisujući zasluge penzionisanom nemačkom špijunu u slučaju oslobađanja Srđana Babića u Libiji. Istina je da su srpski obaveštajci uradili svoj posao stručno, posvećeno i požrtvovano što je za rezultat imalo da Srđan Babić vraćen kući. Tim koji je radio na ovoj misiji brojao je preko 30 ljudi iz Srbije, Rusije i Libije. Akcija je počela u aprilu 2015 godine. Dok je 2 jula 2015 godine sklopljen dogovor između MID-a Ruske Federacije, FSB i srpskih eksperata za bezbednost za oslobađanje zatočenih građana Srbije, Rusije, Belorusije i Ukrajine", dodaje se u saopštenju.

Srpska liga se oštro protivi ovakvim "nerazumnim potezima Vlade Aleksandra Vučića".

"Dajemo punu podršku ljudima koji svoj život stavljaju u službu zaštite bezbednosti Srbije i koji su uvek bili na raspolaganju u najkritičnijim i najopasnijim situacijama. Srpska policija ne sme doživeti sudbinu Vojske Srbije koju su prethodnih decenija šarlatani poput Gašića, Šutanovca, Tadića i ostalih sveli na marginalnu organizaciju bez ikakvog uticaja u društvu. Srpske snage bezbednosti na svakom bojnom polju osvoje pobedu koju posle neodgovorni političari obezvrede, stavljajući ruke u rukavice za svakim pregovaračkim stolomima, kao za kockarskim, prebijajući prste građanima Srbije", zaključuje se u saopštenju Srpske lige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track