STANISLAVA PAK: Hrvati zveckaju oružjem, ali mi ne stavljamo glavu na panj
Foto: Aleksandar Jovanović, Fonet

Bespotrebne provokacije suseda

STANISLAVA PAK: Hrvati zveckaju oružjem, ali mi ne stavljamo glavu na panj

Politika -
Niko ne treba da očekuje da Srbija na zveckanje oružjem stavi vrat svojih građana na panj i sačeka egzekuciju, poručila je odlazećem hrvatskom ministru odbrane Antu Kotromanoviću savetnica predsednika Srbije Tomislava Nikolića Stanislava Pak Stanković, posle izjave hrvatskog zvaničnika da je, između ostalih, i Nikolić bio akter četiri rata tokom devedesetih.

“Predsednik je učestvovao u ratu 1991-1992. kao građanin Jugoslavije, koji je u to vreme pripadao opoziciji, i ni na koji način nije mogao da utiče na to da li će rata biti i koliko dugo će on da traje”, navela je Pak Stanković.

Ona je podsetila da je Nikolić rekao da Srbija neće ulagati novac da bi napadala Hrvatsku.

“Priče o naoružavanju počele su u Hrvatskoj. Neshvatljivo je da se, kad su stanovnici u regionu suočeni sa egzistencijalnim problemima, potežu priče o naoružavanju, a neće biti rata”, dodaje Pak Stanković.

Savetnica predsednika naglasila je da je politika državnog vrha Srbije usmerena na saradnju i stabilnost u regionu.

“Ali niko ne treba da očekuje da Srbija na zveckanje oružjem stavi vrat svojih građana na panj i sačeka egzekuciju. Nije jasno šta je svrha provokativnih izjava pojedinih političara u Hrvatskoj? Zašto se konstantno bave prošlošću i korišćenjem zamene teza, pa od žrtve prave agresora. Ako toliko žele da se bavimo prošlošću, hajde da se vratimo na Jasenovac, dečje logore, masovna prinudna pokrštavanja i egzodus Srba, zlodela nad decom i starima, nerasvetljene slučajeve nestalih”, zaključila je Pak Stanković.

(Tanjug/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track