STEFANOVIĆ: Mesto na kojem premijerov automobil usporava je idealno za ATENTAT ZOLJOM
Foto: Damir Dervišagić

Pronađena i municija za snajper!

STEFANOVIĆ: Mesto na kojem premijerov automobil usporava je idealno za ATENTAT ZOLJOM

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je mesto na kome je pronađeno oružje idealno za napad zoljom na automobil i izrazio je zabrinutost za bezbednost premijera.

Stefanović je rekao da je zabrinjavajuće to što je u šumi pronađena zolja koja se koristi za uništavanje blindiranih vozila kakvim se voze državnici.

- Sanduci sa oružjem, među kojim je i zolja za uništavanje tenkova i oklopnih vozila pronađeni su na samo tridesetak metara od mesta na kojem automobil koji vozi premijera mora da uspori do brizine od samo 10 km/h. Udaljenost je idealna za upotrebu tog oružja - rekao je ministar Stefanović i dodao da je veoma neobično da je oružje sakriveno u šumi.

- Neobično je to što je oružje sakriveno u sanducima. To je idealno za potencijalnog atentatora da dođe, iskoristi oružje i nestane dublje u šumi - rekao je Stefanović.

Ministar je izrazio zabrinutost za premijerovu bezbednost i rekao da policija intezivno radi na rasvetljavanju slučaja.

Premijer na bezbednoj lokaciji

- Veoma sam zabrinut za bezbednost premijera. razgovarali smo neposredno pre nego što je sklonjen na bezbednu lokaciju. Uradićemo sve što je u našoj moći da rasvetlimo ovaj slučaj, ali očekujemo da bezbednosne službe izađu sa informacijama i da nam kažu šta se dešava - rekao je Stefanović i dodao da "ako ne mogu da urade svoj posao neka se povuku"

- Rekao sam premijeru, ja sam spreman da se povučem u svakom trenutku - moje mesto bar nije upitno - mogu sutra ujutru da odem sa funkcije, ali nije to bitno - bitna je suština. Premijer uživa fizičku zaštitu ljudi, ali to nije dovoljno - nije dovoljna u ovakvoj situaciji i morate imati obaveštajnu zaštitu. Ukoliko službe nisu kadre da obave svoj posao treba svi da se povuku - rekao je Stefanović.

On je dodao da premijer nikada nije želeo da govori o svojoj bezbednosti, da se bavi ekonomijom, kako da poveća plate i penzije.

Podsećamo, danas nešto posle 16 sati na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Jakova Galuša pronađena je jedna zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, kao i municija za automatsko oružje i snajper.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track