STEFANOVIĆ O ATENTATU NA VUČIĆA: Saslušano 37 osoba, reč je o profesionalcima!

97 za tri dana

STEFANOVIĆ O ATENTATU NA VUČIĆA: Saslušano 37 osoba, reč je o profesionalcima!

Politika -

BEOGRAD - U maloj oblasti gde je nađeno oružje, tog dana i prethodna dva, je boravilo 97 bezbednosno interesantnih lica, rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.

U vezi sa slučajem Jajinci saslušano je 97 bezbednosno interesantih lica, kaže za RTS ministar policije Nebojša Stefanović. Saslušano je 37 lica i vidim tragove ozbiljnog profesionalizma, kaže ministar.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Nebojša Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da se u prečniku od jednog kilometra, u delu sela Rakovica–Jajinci–Jelezovac u danu pronalaska arsenala oružja kod kuće premijera, i dva dana pre toga našlo 97 bezbednosno interesantnih lica.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Stefanović ističe da je saslušano 37 lica i, kako primeđuje, primetni su tragovi ozbiljnog profesionalizma.

"Ne mogu da verujem da ljudi misle da je to slučajno i da smo slučajno našli 'zolju'.Imamo informacije koja su to lica, radi se intenzivno", napominje ministar policije.

Prema njegovim rečima, analizirane su sve opcije u istrazi i ostale su još dve ili tri koje policija brižljivo razmatra.

Premijer Vučić strahuje, kako kaže ministar, da je možda potencijalna meta bio njegov rođeni brat Andrej.Kako kaže, sve bezbednosne službe koje su radile njegov psihološki profil, i profil premijerovog brata, mogu da potvrde da oni imaju samo jednu slabu tačku – jedan drugog.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Ministar policije kaže da Aleksandra Vučića poznaje 20 godina i u toku kojih su, kako kaže, bili vrlo bliski.

"Ja sam ovde ne da bih gradio karijeru, već sam ovde da bih mu pomogao. Nisam video da je ovakvo stanje, kao u poslednja dva dana. Znate da on nije neko ko se plaši da uđe u borbu, ko se plaši za svoj život", napominje Stefanović.

"Nećemo odustati, borićemo se svim sredstvima i videćemo kako će da se završi", ističe Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track