STEFANOVIĆ PREKORAČIO OVLAŠĆENJA: Ministar policije opet utiče na tužilaštvo!
Foto: Nemanja Pančić

Advokati zapanjeni izjavom ministra policije

STEFANOVIĆ PREKORAČIO OVLAŠĆENJA: Ministar policije opet utiče na tužilaštvo!

Politika -
BEOGRAD - Ministar policije Nebojša Stevanović ponovo je prekoračio ovlašćenja i svojom izjavom uticao na rad tužilaštva, ocena je sagovornika Kurira.

- Ovi ljudi sumnjiče se za izvršenje najtežih krivičnih dela u oblasti korupcije privrede i očekujem da će tužilaštva i nadležni sudovi odraditi dobro svoj posao u nastavku krivičnog postupka i da ćemo imati sve presude. Otkad sam ministar MUP, ni protiv jedne osobe nije odbačena krivična prijava i nijedna osoba nije pravosnažno oslobođena na bilo koji način - poručio je Stefanović govoreći o akciji „Rezač“.Advokat Goran Petronijević ističe da je izjava ministra da nešto očekuje od pravosudnih organa pritisak na njihov rad.- Ne znam ko ga je to naučio, nije mu to prvi put. Takve izjave su žestok pritisak na rad pravosuđa. Sve što je ministar danas radio zapravo je predizborna kampanja - kaže Petronijević.I advokat Toma Fila za Kurir navodi da je na ministru samo da saopšti po kom osnovu su lica uhapšena.- Nakon toga on treba da prepusti loptu tužilaštvu. Ne znam zašto je to rekao, verovatno mora da veruje u svoj rad i svoje ljude - rekao je Fila.

Reagovanja

Đorđe Milićević, SPS: Pozdravljamo borbu protiv korupcije

Boris Tadić, SDS: Sumnjam da je Milosavljević kriv

Sanda Rašković Ivić, DSS: Mogli bi i svoje da hapse

Zoran Živković, Nova stranka: Počela predizborna kampanja

Vojislav Šešelj, SRS: Hapse sitne ribe

Konstantin Arsenović, PUPS: Mnogi su kršili zakon

Aleksandar Đurđev (Srpska liga): Uterivanje straha

Otac bivšeg čelnika mladenovca Uhapšen zbog političke igrePredrag Čokić, otac bivšeg predsednika opštine Mladenovac Dejana Čokića, tvrdi da je njegov sin uhapšen zbog političke igre:- Otac i deda su mi uhapšeni 1944. i posle 60 godina, prisustvovao sam i odvođenju sina usred noći. U šest sati ujutro su upali, dok sam se spremio, Dejan je već izašao i rekao mi: „Tata, ne brini se, nadao sam se ovome“. Uhapsili su ga zbog kupovine Koraćičke banje, koju je kupilo moje preduzeće „Komerc javor“ još 2004. Krivo mi je što mi diraju decu, a ja sam to kupio.Policija je saopštila da je opština Mladenovac oštećena za 29.458.850 dinara on. Čokiću je sud sinoć odredio pritovr do 30 dana. (J. I.)

PREPUSTITE SE

KURIR VAM POKLANJA VELIKI NEDELJNI HOROSKOP: Pomislite želju kad se sklope kazaljke

Pročitajte šta vam zvezde poručuju za sledeću nedelju

U četvrtak se opraštamo od stare i spremni smo da prigrlimo novu godinu. Za ovu koja je za nama reći ćemo - daleko joj lepa kuća, ne ponovila se! A za novu? Sve svoje nade, želje, i snove utkaćemo u reči - neka nam je srećna, zdrava, bogata i ljubavlju ispunjena ova 2016! Čitajte horoskop svake nedelje u Kuriru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track