STEFANOVIĆ: Srbija spremna da preuzme jedan broj migranata
Foto: Zorana Jevtic

Sastanak ministara policija Srbije, Austrije, Mađarske i Makedonije

STEFANOVIĆ: Srbija spremna da preuzme jedan broj migranata

Politika -
Ministar policije izjavio je da Srbija iako nije član EU spremna da preuzme svoj deo obaveza u rešavanju krize i da preuzme jedan broj migranata koji bi došao u našu zemlju

OHRID - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Srbija, iako nije članica EU, kao odgovorna zemlja, spremna da preuzme svoj deo obaveza u rešavanju krize i da preuzme jedan broj migranata koji bi došao u našu zemlju.

"Spremni smo da nastavimo da budemo dobar domaćin i da sa svim evropskim državama radimo na pronalasku sveobuhvatnog rešenja", rekao je Stefanović u Ohridu, navodi se u saopštenju MUP-a.

U Ohridu su danas ministri unutrašnjih poslove Srbije, Austrije, Mađarske i Makedonije potpisali Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti zaštite granica kojim je predviđeno organizovanje zajedničkih mešovitih patrola i istražnih timova policija zemalja potpisnica.

Kako je predviđeno Memorandumom, zajedničke mešovite patrole biće raspoređene na srpsko - mađarskoj, srpsko - makedonskoj i makedonsko - grčkoj granici, a cilj je da se kroz pojačanu kontrolu granice suzbiju krivična dela krijumčarenja ljudi i ilegalnog prelaska državne granice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track