Stefanović: Srbija za dijalog, ali bez ponižavanja
Foto: Zorana Jevtic

Uoči razgovora u Briselu

Stefanović: Srbija za dijalog, ali bez ponižavanja

Politika -
Vlada Srbije bila je jasna, borićemo se za zaštitu nacionalnih interesa. Premijer, koji će najverovatnije prisustvovati razgovoru, odrediće ton dijaloga, rekao je ministar policije

BEOGRAD - Beograd želi razgovor sa Prištinom ali do nivoa do kog se štiti interes Srba i Srbije i dok se Srbija ne ponižava, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

"Vlada Srbije bila je jasna, borićemo se za zaštitu nacionalnih interesa. Premijer, koji će najverovatnije prisustvovati razgovoru, odrediće ton dijaloga", rekao je Stefanović na pitanje novinara o očekivanjima u nastavku dijaloga Beograd - Priština u Briselu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić putuje danas u Brisel, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu premijera, a iz Brisela je najavljeno da će se šefica evropske diplomatije Federika Mogerini neformalno sastati sa srpskim premijerom i kosovskim Isom Mustafom. Prema najavama iz Brisela, tema razgovora na radnoj večeri biće dosadašnji napredak u dijalogu u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i budući koraci u sprovođenju Briselskog sporazuma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track