STEFANOVIĆ: Štab Saše Jankovića izmislio podatke o izbornoj krađi
Foto: Marina Lopičić

Funkcioner SNS

STEFANOVIĆ: Štab Saše Jankovića izmislio podatke o izbornoj krađi

Politika -

BEOGRAD - Funkcioner Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da je prebrojavanjem glasova na dva biračka mesta u Novom Pazaru utvrđeno da su sporna samo četiri listića i da je to dokaz da je izborni štab Saše Jankovića izmislio podatke o izbornoj kradji na tim mestima.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je štetno za zemlju da neko besramno, paušalno i lažno iznosi nešto što nije tačno.

JAVNO BROJANJE GLASOVA NA SEDNICI RIK Dimitrijević: U Novom Pazaru sporna 4 glasa

"Neko ko ovako slaže i pokuša da u svakoj prilici pogazi izbornu volju ljudi je neobjašnjivo. Kako se može više verovati bilo čemu što Saša Janković kaže", rekao je Stefanović.

On je dodao da je skandalozna tvrdnja o krađi 800 glasova na dva biračka mesta u Novom Pazaru i da je reč o kampanji koja treba da uznemiri ljude u zemlji, ali da se nada da to neće prouzrokovati veću uznemirenost javnosti.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Stefanović je rekao i da podržava miran protest građana u Srbiji i da očekuje i da se i dalje održi mir, da se ne reaguje na provokacije i istakao da neredi nisu potrebni. On je kazao da je Aleksandra Vučića za predsednika izabrao narod, da je to izborna volja, dodavši da je Vučić na izborima osvojio više od 1,5 miliona glasova od drugoplasiranog kandidata.

Republička izborna komisija (RIK) utvrdila je danas novim brojanjem da su na dva sporna biračka mesta u Novom Pazaru bila četiri glasa više za Vučića u izbornom materijalu nego što je bilo glasačkih listića.

Nakon brojanja, predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da to dokazuje da su notorne laži da su na tim mestima zloupotrebljena 793 glasa, koliko su tvrdili iz izbornog štaba Saše Jankovića.

Dimitrijević je pre brojanja rekao da je odlučeno da se novo brojanje sprovede na ta dva mesta jer ona predstavljaju, kako se izrazio, eklatantan primer, i zbog toga što je iz podatka da je na ta dva biračka mesta osporeno 800 glasova izborni štab Saše Jankovića izvukao zaključak da je ukupno ukradeno 319.000 na svim biračkim mestima u Srbiji.

Izborni štab Saše Jankovića saopštio je sinoć da su uvidom u džakove sa izbornim materijalom sa 25 biračkih mesta pribavljeni dokazi o teškim neregularnostima izbornog procesa i potencijalnoj krađi 319.000 glasova.

Jankovićev štab je saopštio da je Vučić samo u Novom Pazaru, prema zapisnicima sa dva biračka mesta, dobio 543 glasa (BM 27), odnosno 250 glasova (BM 85) više nego što ih zaista ima prema stanju zatečenom u vrećama sa glasačkim listićima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track