Stefanović: U toku sastanak s premijerom Vučićem
Foto: Stefan Jokić

Stefanović: U toku sastanak s premijerom Vučićem

Politika -

BEOGRAD - U vladi Srbije u toku je sastanak koji je premijer Aleksandar Vučić sazvao povodom događaja u Turskoj, potvrdio je Tanjugu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da očekuje da će sastanak verovatno potrajati do duboko u noć, jer ono što se dešava u Turskoj ima dalekosežne posledice na sve ono što se dešava u Srbiji - migrantsku krizu, bezbednost i druge bezbednosne izazove.

"Nadležni državni organi će sutra u toku prepodneva preduzeti mere zbog sve teže situcije koja postoji, kada je reč o migrantima i izazovima u vezi sa terorizmom i drugim pretnjama, a kako bi se zaštitli građani Srbije", rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao da očekuje da se pre podne građanima obrati i premijer Aleksandar Vučić."Sitauacija je ozbiljna, zahteva odlučnost i odgovorne mere", ocenio je on, dodavši da je jasno da su brojne strane službe uplele svoje prste u dešavanja u Turskoj.

"I mi razmatramo šta ćemo preduzeti da naša zemlja bude potpuno bezbedna", naglasio je Stefanović."Potpuno licemerno zvuči da se puč izbodi zbog zaštite demokratskog poretka i mislim da je svima jasno šta se dešava u Turskoj danas", zaključio je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja