STOP CENZURI! ALEKSANDAR RODIĆ: Vučiću, prekini pritisak na medije!
Foto: Kurir

Vlasnik AMG traži da se zaustavi zloupotreba institucija

STOP CENZURI! ALEKSANDAR RODIĆ: Vučiću, prekini pritisak na medije!

Politika -
Pozivam premijera da prekine da se skriva iza njegovih bliskih prijatelja, vlasnika Informera i Pinka i da zaustavi linč i zloupotrebu institucija u tu svrhu. Slobodni mediji u Srbiji izloženi su pritisku političke elite i preduzeća povezanih s vrhom države

BEOGRAD - Aleksandar Rodić, generalni direktor i vlasnik Adria medija grupe, otvoreno je pozvao premijera Srbije Aleksandra Vučića da prekine s pritiskom na medije. Ovi brutalni pritisci, nezabeleženi u novoj istoriji Srbije, direktna su posledica nezadovoljstva slobodnom uređivačkom politikom naših informativnih izdanja, pre svega Kurira i Njuzvika.

- Pozivam gospodina premijera Aleksandra Vučića da prekine da se sakriva iza dnevnog lista Informer i njegovog glavnog i odgovornog urednika Dragana J. Vučićevića, kao i iza Televizije Pink i njenog vlasnika Željka Mitrovića, i da hitno obustavi sprovođenje linča i zloupotrebu državnih institucija u tu svrhu, s kojima su on lično i njegovi najbliži saradnici upoznati ili u kojima direktno učestvuju. Taj linč se najbolje ogleda u rečenici Dragana J. Vučićevića, koji se predstavlja kao lični prijatelj premijera Aleksandra Vučića, premijerovog brata Andreja Vučića i premijerovog kuma Nikole Petrovića, a koji je u svom dnevnom listu Informer 7. novembra napisao: „Ako Rodići prežive, Srbija neće!“Ubeđen sam da je gospodin Vučić svestan da je on premijer svih građana Republike Srbije, a ne samo predsednik svoje stranke, uključujući i one koji nisu glasali za Srpsku naprednu stranku i one koji duboko veruju da su nezavisne institucije u Srbiji važnije od pojedinaca koji ih predstavljaju.Tražim od premijera Srbije da neodložno zaštiti ustavni poredak i momentalno prekine vaninstitucionalne pritiske svojih najbližih saradnika na sve organe Republike Srbije, a sve radi kriminalizacije mene, moje porodice, mojih saradnika i zaposlenih u Adrija medija grupi.Ovi brutalni pritisci, nezabeleženi u novoj istoriji Srbije, direktna su posledica nezadovoljstva slobodnom uređivačkom politikom naših informativnih izdanja, pre svega Kurira i Njuzvika, ali i očigledan pokušaj zastrašivanja radi ponovnog uvođenja cenzure na domaću medijsku scenu.Podsećam da su evropski zvaničnici zaključili da su slobodni mediji u Srbiji izloženi pritisku političke elite i preduzeća povezanih s vrhom države, te da su pozvali sve odgovorne da ovu kritiku shvate ozbiljno i napuste poziciju pritiska na medije. Uostalom, Vlada koju predstavljate deklarativno se zalaže za slobodu govora, nezavisne medije, poštovanje ljudskih prava i sprečavanje svakog vida zloupotrebe institucija. Pozivam vas da održite obećanje koje ste dali građanima Srbije - naveo je Rodić u saopštenju.

IVAN NINIĆ: Slobodni mediji temelj društva!

VUKAŠIN OBRADOVIĆ PREDSEDNIK NUNS-A Vlada Srbije i Aleksandar Vučić treba da prihvate kritiku medija

Dušan Slijepčević, Savet za borbu protiv korupcije: PRITISAK NEDOPUSTIV!

ADRIJA MEDIJA GRUPA: Vlast nastavlja progon porodice Rodić zloupotrebom državnih institucija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track