STRAŠNJA PRETNJA HARADINAJEVOG BRATA: Ako Ramuš bude izručen Srbiji, na Kosovu neće biti Srba
Foto: Printskrin

Najavljuje rat

STRAŠNJA PRETNJA HARADINAJEVOG BRATA: Ako Ramuš bude izručen Srbiji, na Kosovu neće biti Srba

Politika -

PRIŠTINA - Poslanik Skupštine Kosova, Daut Haradinaj koji je brat lidera Alijanse za budučnost Kosova i bivšeg premijera Ramuša Haradinaja, izjavio je večeras da na Kosovu neće biti ni jednog Srbina, ukoliko Ramuš bude iz Francuske izručen Srbiji.

Učestvujući u emisiji "Infobox"TV Dukadjini, Haradinaj je pretio i ratom ukoliko sud u Kolmaru, u Francuskoj, donese odluku o izručenju Ramuša Haradinaja Srbiji."Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo. Ja za druge ne znam, ali znam za sebe: ako pogreše i ako to urade (izruče Haradinaja) treba da budu spremni za ozbiljnije teme. Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale", rekao je Daut Haradinaj.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Apelacioni sud u Kolmaru odlučio je u četvrtaj da Haradinaj ostane u Francuskoj i čeka naredno ročište, 27. aprila, na kojem i sud trebalo da se donese odluku o zahtevu Srbije za njegovo izručenje.Haradinaj je juče posle završetka ročišta rekao da očekuje da će 27. aprila biti oslobodjen.U izjavi za prištinske medije, Haradinaj je pozvao svoje pristalice da budu mirni jer smatra da je "pravda u celosti na njegovoj strani".

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Haradinaj je optužen za ratne zločine na Kosovu tokom rata 1998. i 1999. godine, dok je uhapšen 4. januara na aerodromu u Bazelu, po Interpolovoj poternici Srbije zbog optužbi za ratne zločine.Francuski sud ga je 12. januara pustio iz prtivora ali uslovno, da u Francuskoj sačeka konačnu odluku o izručenju.Haradinaja je 2012. godine Haški tribunal za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji oslobodio optužbe za ratni zločin.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EVO KO SU UBIJENI SVEDOCI ZLOČINA OVK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track