STRATEGIJA SNS: Nikolu Selakovića spremaju za predsednika Srbije
Foto: Zorana Jevtić

Planovi za novog šefa države

STRATEGIJA SNS: Nikolu Selakovića spremaju za predsednika Srbije

Politika -

Bivši ministar pravde, koji je ostao bez funkcije u novoj vladi, najozbiljniji je kandidat Srpske napredne stranke za predsedničku trku iduće godine

Bivši ministar pravde Nikola Selaković mogao bi da bude kandidat SNS za šefa države na predsedničkim izborima, saznaje Kurir!

Naprednjaci još nisu doneli odluku koga će podržati na tim izborima, ali, prema saznanjima Kurira, Selakovića uveliko pripremaju za predsedničkog kandidata.

- Selaković ima sve predispozicije za predsedničkog kandidata, ali u stranci se i dalje razmišlja o tome. Nije još doneta konačno odluka, a nije slučajno što se Selaković nije našao u Vladi, jer ga spremaju za važnu funkciju - kaže naš izvor iz SNS.Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da ga ne bi iznenadilo da SNS istupi baš sa Selakovićem kao kandidatom za predsednika.

- Ne deluje mi nerealno da to bude baš Selaković, jer ima poverenje unutar stranke, a i javnost ga pozitivno percipira. Verovatno se ocenjuju i analiziraju i njegovi lični potencijali, a jedino bi mladost mogla da bude faktor koji bi mogao da mu odmogne - kaže Anđelković.Marketinški stručnjak Cvijetin Milivojević ocenjuje da je predsednička funkcija razlog što Selaković više nije u Vladi.

- Shvatio sam da jedini razlog za to može da bude to što ga spremaju za nešto ozbiljnije. Ne mislim da je BIA mesto na kojem bi mogao da pokaže to što jeste, ali ni mesto gradonačelnika, jer zahteva menadžersko iskustvo, i logično mi je bilo da to bude mesto predsednika - smatra Milivojević.Naš sagovornik ocenjuje koje su Selakovićeve prednosti i mane za ovu trku:

- Selaković deluje reprezentativno i ozbiljno za godine koje ima. Kakvi su mu izgledi, zavisi od protivkandidata i razvoj događaja u zemlji i okruženju. Plus mu je i što nema afera, pa nije ranjiv. Ozbiljan minus mu je to što je zajedno s Nikolićem izboksovao da se ne raspravlja o ustavnosti Briselskog sporazuma - zaključuje Milivojević.Selaković nije odgovarao na poruke Kurira.D. L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track