SUKOB NE STAJE Mrkonjić: Zorana je nestručna plavuša!
Foto: Dragan Kadić, Damir Dervišagić

Rat između SPS i Mihajlovićeve

SUKOB NE STAJE Mrkonjić: Zorana je nestručna plavuša!

Politika -

U sukob socijalista i naprednjaka uključio se i počasni predsednik SPS ne bi li odbranio šefa od napada funkcionerke SNS

Sukob između lidera SPS i šefa diplomatije Ivice Dačića i funkcionerke SNS i ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović zbog zajedničkog kandidata za predsednika Srbije preti da se pretvori u opšti međustranački rat. U odbranu Dačića sada je stao i počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić, poručivši Mihajlovićevoj da je nestručna plavuša.Mihajlovićeva je, podsetimo, isprovocirana Dačićevom izjavom da je nikada ne bi podržao za predsednika Srbije, odbrusila šefu SPS da mora da sluša šta premijer Aleksandar Vučić kaže. Mrkonjić je na to skočio i poručio joj da ne može unedogled tako da se ponaša.Đavo joj ne da mira- Ministarka Zorana Mihajlović ne može unedogled da vređa ljude u svojim izjavama za medije i da istovremeno računa da joj se to neće vratiti istom merom jer je štiti visoka državna funkcija, a uz to je i dama, pa još i plavuša... - počeo je svoju kritiku Mrkonjić, a onda nastavio:- Tako joj đavo nije dao mira, pa je u svom stilu oplela o onome što joj je posao, ali za koji nije dovoljno obrazovana, nije stručna, u koji se ne razume - o izgradnji Koridora 11. Usput, pomenula je i mene, osporavajući mi na ružan način pravo da o onome što se događa u našoj saobraćajnoj infrastrukturi javno iznosim svoj sud. Sigurno ću nastaviti, opet podvlačim, bez ikakve politike, pritom, da uvek rukovođen samo interesom države, javno iznosim svoj sud i uvek ću se pitati dok je ovako kako je, čija je to ideja, čiji su to interesi da na funkciji ministra saobraćaja, građevinarstva i poslovnog planiranja bude osoba koja se u taj posao ne razume i ništa ne zna o tim oblastima. Ovako, suočeni smo sa dve štete: što radi ono što ne zna i što ne radi ono što bi možda znala - poručio je Mrkonjić.Frka zbog kandidataZa razliku od njega, ministar trgovine i lider SDPS Rasim Ljajić, koji je takođe najavio svoju kandidaturu za šefa države, nije bio tako britkog jezika i nije hteo da se meša u rat između Dačića i Mihajlovićeve. Izjasnio se da je načelno za to da koalicija ima zajedničkog kandidata za šefa države, a na pitanje kako gleda na najnoviji sukob između Dačića i Mihajlovićeve, dao je diplomatski odgovor.- Ne gledam ništa, neću ja da se mešam - diplomatski je odgovorio Ljajić.

Vladimir ÐukanovićZORANA I DAČIĆ KRSTE JARIĆEFunkcioner SNS Vladimir Đukanović ne gleda baš blagonaklono na najnoviji sukob između Ivice Dačića i Zorane Mihajlović, pa je to i na Tviteru obelodanio.- Pitaju me novinari šta mislim o sukobu Dačića i Zorane Mihajlović? Ne znam šta je poenta, osim da zaludni popovi i jariće krste - napisao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track