SUSRET DVOJICE PREMIJERA: Vučić i Orban obišli fabriku Masterplast u Subotici

Novi pogon za proizvodnju staklene vune

SUSRET DVOJICE PREMIJERA: Vučić i Orban obišli fabriku Masterplast u Subotici

Politika -

Premijeri Srbije i Mađarske Aleksandar Vučić i Viktor Orban obišli su danas u Subotici novi pogon fabrike mađarske kompanije "Masterplast" za proizvodnju staklene vune.

Novi pogon mađarskog investitora u Subotici vredan je ukupno 7,5 miliona evra, od kojih kao podsticajnu meru Vlada Srbije izdvaja 23 odsto, odnosno dva miliona evra.

Vučić se zahvalio Mađarskoj na podršci Srbiji, navodeći da ta zemlja ničim ne ucenjuje Srbiju i ne ograničava i da to Srbija poštuje i ceni.

"Sa Mađarskom ćemo da gradimo najbolje u budućnosti. Hvala Viktore (Orban, premijer Mađarske) na podršci Srbiji u teškim trenucima, ne samo u podršci u poplavama, preduzećima, na putu ka EU, jer Mađarska nas ničim ne ucenjuje i ne ograničava i to Srbija poštuje i ceni. Prave prijatelje umemo da zapamtimo", rekao je Vučić.

Kako je prilikom prošlogodišnjeg potpisivanja Ugovora između Republike Srbije i preduzeća Masterplast YU najavio direktor Masterplasta Tividar Bunford, nova fabrika površine 12.000 kvadratnih metara imaće oko 200 mašina za pletenje i godišnje će proizvoditi 60 miliona metara staklene vune, a zapošljavaće oko 200 radnika.

"Masterplast" je poznati proizvođač i distributer termoizolacionih materijala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track