SUSRET VUČIĆA I RAME: Čuli smo šta su rekli, a evo šta kažu njihove kravate
Foto: AP

Tirana

SUSRET VUČIĆA I RAME: Čuli smo šta su rekli, a evo šta kažu njihove kravate

Politika -
Premijeri su pažljivo birali reči, ali i odela koja predstavljaju ogledala ličnosti

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je doputovao u dvodnevnu posetu Trani, gde ga je uz gardu i himnu dočekao albanski premijer Edi Rama.

Danas je prvi put za 103 godine, otkad Albanija postoji kao država, da su se u toj zemlji začuli taktovi srpske himne, doduše kada je reč o posetama državnih zvaničnika.

Vučić je govorio da je ponosan jer je upravo on prvi srpski premijer koji je posetio Albaniju. Njih dvojica su govorili o poboljšanju odnosa između ove dve zemlje.

Foto: AP
Foto: AP

Međutim, ono na šta retko ko obrati pažnju dok ih sluša jesu njihova odela. Ona su ogledalo osoba, posebno kravate za koje se veruje da šalju važne poruke.

Premijer Srbije odabrao je da danas ponese plave nijanse, a kako se veruje, plava kravata govori o tome da ste osoba kojoj se uvek može verovati. Vlasnici plavih kravata su dobri govornici, glasni su, imaju stila i vole sa entuzijazmom da propagiraju svoje ideje.

Foto: Printskrin/TV Pink
Foto: Printskrin/TV Pink

Nasuprot njemu, Rama je odabrao crvenu kravatu koja po verovanju simbolizuje želju za dominacijom. Ovu boju kravate biraju osobe koje žele da pokažu svoju snagu i nadmoć i pojačaju svoju grlatost u datoj situaciji. Takvi muškarci obično okolini žele da daju do znanja da su u centru pažnje.

Foto: Printskrin/TV Pink
Foto: Printskrin/TV Pink

Medlin Olbrajt je najpoznatija političarka koja je skrivene poruke sagovornicima pokazivala raznim broševima.

"Neke broševe je nosila iz političkih, a neke iz ličnih razloga. Iz političkih razloga, najpoznatiji je primer broša u obliku zmije. Posle prvog sastanka sa Sadamom Huseinom, čula je da je izjavio da je slična opasnoj zmiji. Na drugom sastanku sa njim, Medlin Olbrajt je nosila broš u obliku zmije. Verujem da taj primer postavlja osnovu celoj zbirci njenih broševa. A iz privatnih razloga, najviše je volela broševe koje su joj poklonile ćerke, kada su bile male. Ima broš u obliku srca koje su ćerke same izradile. Među broševima ima skupocenih primera, ali i sasvim jeftinih. Njoj je bilo važno da uputi poruku, izrazi stav ili mišljenje svakim brošem koji stavi na odeću", kaže direktorka izložbe Olbrajtovih broševa.

Broševe je skupljala od rane mladosti, ali je tek u državnoj službi počela ciljano da je koristi.

Prilikom govora o stanju u BiH, sekretarka je stavila broš u obliku ljiljana. A za razgovor sa srpskim episkopom Artemijem izabrala je komplikovani broš, valjda zbog složene situacije.

Foto: Printskrin/Youtube
Foto: Printskrin/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track