ŠUT-KARTA PREKO TVITERA: Komunisti izbacili Jošku Broza iz partije!
Foto: Aleksandar Jovanović

Smenjen sa mesta predsednika

ŠUT-KARTA PREKO TVITERA: Komunisti izbacili Jošku Broza iz partije!

Politika -

Komunistička partija je iz svojih redova izbacila Jošku Broza.

Naime, kako su naveli na Tviteru, „dosadašnji predsednik je isključen iz članstva i smenjen sa mesta predsednika“, a unuk Josipa Broza Tita je to ovako prokomentarisao.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

- Ma kako mogu da me izbace, nemaju kvorum, a i nisu me oni izabrali, nego kongres. Samo šire laži, stalno su na tom Fejsbuku, Tviteru. Boje se kongresa koji će biti održan u decembru, samo još salu da nađemo i onda ćemo sve raščistiti - naglašava Joška i dodaje:

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

- Istina je da su održali nekakav falš sastanak i da ih je bilo 14, od kojih dvojica nemaju pravo glasa, dok ja imam potpise 17 članova Centralnog komiteta koji su me podržali, tako da nemaju većinu da me smene. Imamo informacije da ih je neko platio da me isteraju iz partije, uskoro ćemo utvrditi i koliko su para za to uzeli i od koga.

O tome ko mu radi o glavi, Joška Broz kaže:

- To su oni koji su lajali protiv naših koalicionih partnera, isti oni koji su tražili da se pare uplaćuju na njihove privatne račune, krili da su bili u zatvoru... Vidite, kongres je taj koji bira i razrešuje predsednika i članove Centralnog komiteta, tako da ćemo lepo u decembru sve da vidimo i počistimo te ljude iz partije.

(Alo/V.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja