ŠUT-KARTA ZA SPS? Vučić: Možda će biti druge većine
Foto: Marina Lopičić

Lider SNS nakon prozivki Branka Ružića

ŠUT-KARTA ZA SPS? Vučić: Možda će biti druge većine

Politika -

Posle prozivki između socijalista i SNS, Vučić najavio da bi mogla da se sklopi neka nova koalicija

SPS bi nakon provokativne izjave potpredsednika te stranke Branka Ružića uskoro mogao da leti iz Vlade!. Naime, lider SNS i premijer Aleksandar Vučić najavio je da bi početkom sledeće godine mogla da se „sklopi neka druga većina“.Ružić je, podsetimo, u intervjuu Kuriru izjavio: „Da hoću da rušim Vučića, verovatno bih ga za ovih pet godina već srušio“, nakon čega je potpredsednica SNS Marija Obradović izjavila da će ta stranka preispitati odnose sa SPS. Na pitanje Kurira da li to znači raskid sa socijalistima, Vučić je kazao da poštuje sve političke stranke „s manjim izuzecima“, ali i da će uskoro situacija biti jasnija.

- Videćemo da li će biti većine u parlamentu, da li je uopšte SNS za tu većinu ili nije, da li su druge stranke za tu većinu ili ne, ili bude neke druge većine. Vlada funkcioniše, ima većinu, a da li će je imati za mesec, dva - videćemo, možda se sklopi neka druga većina. O svemu će se pitati narod, koji će imati prilika koliko hoće za tako nešto - zaključio je Vučić i dodao da će uskoro predsednički izbori, na kojima je već nekoliko njih pobedilo, a sada na parlamentarnim to samo treba i da potvrde.Upitan da li to znači da se ipak ide i na parlamentarne izbore, Vučić je ponovio da će se o tome znati krajem januara ili početkom februara.- Tada će se znati da li ima većine ili ne u parlamentu - ponovio je on.Kazao je i da neće tražiti objašnjenje od Ivice Dačića:- Ne interesuje me to. Samo vidim da svi vole da glume nacionalne heroje.Ivica Dačić se očigledno zbog toga uplašio i rekoa da je „koalicija SNS i SPS u najboljem interesu Srbije“.Ružić ne povlači ono što je rekao, što je preko Tvitera i stavio do znanja slikom „Pucajte, ja i dalje držim čas“:- Ono kad „maleni“ „samozvani heroj“ i „polupismena secikesa“ razgoropadi razne „megafone“? A niko ne čita ništa osim naslova - napisao je potpredsednik SPS.

Mrkonjić pomiriteljVUČIĆ I RUŽIĆ DA RADE ZAJEDNOU odbranu Ružića juče je stao počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić, poručivši da Vučiću treba da bude drago što ima nekog kao što je Ružić i da bi njih dvojica trebalo da se udruže:- Bane je to figurativno, metaforu je rekao. On je vrstan političar, zaslužio je poštovanje, nije zaslužio da ga napadaju, posebno ne oni koji nisu na njegovom nivou. On je perspektiva srpske političke scene, levičar po duši i mislim da Vučiću treba da bude čast da takav momak uđe s njim u takmičenje. To je velika stvar. Vučić sam sebe brani, svojom energijom i delima, njega ne treba niko da brani, pogotovo ne oni koje niko i ne zna.

Danijela Luković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track