ŠUTANOVAC NA SEDNICI GLAVNOG ODBORA: DS želi da bude lider promena
Foto: Marina Lopičić

Sastanak rukovodstva demokrata

ŠUTANOVAC NA SEDNICI GLAVNOG ODBORA: DS želi da bude lider promena

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas na sednici rukovodstva te stranke u Beogradu da ona želi da bude "lider promena" i da ih u dogovoru sa gradjanima sprovodi kroz institucije sistema.

Šutanovac je na sednici GO DS rekao da poverenje gradjana u DS "svakodnevno raste", ali da je neophodno da "svi obuju patike" i što češće razgovaraju sa građanima Srbije.

Osvrnuvši se na izbore koji se sutra održavaju u pet lokalnih samouprava, Šutanovac je rekao da DS ima liste u svima i da negde izlazi samostalno, a da je negde "stub lokalnih koalicija". Šutanovac je rekao da je uoči lokalnih izbora "na sceni zastrašivanje stranačkih aktivista", da se vrši pritisak na građane, da se ulažu velika sredstva i kupuju glasovi "pomoću nekih lanč paketa".

Šutanovac je rekao da je prođle noći članu DS u Odžacima Miroslavu Iliću zapaljen automobil i dodao da je taj auto tokom noći dva puta paljen, a Ilić je prvi put uspeo da ga ugasi."Ovde se radi o zastrašivanju", ocenio je on.Šutanovac je kazao da se odluka o podršci kandidatu gradjana Saši Jankoviću na predsedničkim izborima pokazala kao dobra."Mislim da je to početak dugoročne saradnje koja će biti valorizovana na gradskim, a ja se nadam i na budućim parlamentarnim izborima", naveo je lider DS.Sednici GO DS prisustvovao je Saša Janković koji je osudio paljenje automobila članu DS u Odžacima.

Policija u Somoru je danas rano popodne saopštila da, po toku istrage, za sada nema elemenata krivičnog dela u vezi s požarom automobila Miroslava Ilića, kandidata za odbornika na lokalnim izborima u Odžacima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track