ŠUTANOVAC: Nije tačno da je Vuk Jeremić kandidat opozicije
Foto: Fonet

Nije još vreme da se izađe s tom odlukom

ŠUTANOVAC: Nije tačno da je Vuk Jeremić kandidat opozicije

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac demantovao je danas da je opozicija našla zajedničkog kandidata za izbore za predsednika Srbije i medijske napise o tome nazvao praznim i izmišljenim.

Nije još vreme da se izađe sa zajedničkim kandidatom, čak i da ga imamo, rekao je Šutanovac u emisiji "Pravi ugao" na Radioteleviziji Vojvodine. On je rekao da, sve i da opozicija ima zajedničkog kandidata, ne bi rekao njegovo ime, jer bi ga onda režimski tabliodi napali i objavljivali svakakve izmišljotine o njemu i porodici.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Šutanovac je istakao da DS neće učestvovati na sastancima opozicije koji "izgledaju kao neke seanse na kojima se bira kandidat", nego samo na onima na kojima se razgovara o izbornim uslovima.Prema njegovim rečima, DS će učiniti maksimalni napor da se nađe zajednički predsednički kandidat opozicije koji će pobediti kandidata vlasti.Šutanovac smatra da će, kako sada stvari stoje, kandidat vlasti za predsednika Srbije ponovo biti Tomislav Nikolić.

Vuk Jeremić kandidat opozicije?

Predsednici DJB i DS Sašša Radulović i Dragan Šutanovac gledaju u Vuka Jeremića kao najozbiljnijeg potencijalnog kandidata opozicije na predstojećim predsedničkim izborima, ali ostaje još da on prihvati tu kandidaturu, naveo je Blic, pozivajući se na izvor upućen u razgovore te dve stranke. PRema tome, lideri ĐB i DS odlučili su da se samostalno dogovore oko kandidata i da su se do sada nekoliko puta sastajali i razgovarali na tu temu.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Za njegovo učešće u predsedničkoj trci posebno je 'zagrejan' Radulović, ali ne zavisi sve od njega. Jeremić još nije doneo odluku", naveo je izvor, koji kaže da će Jeremić u trku ući samo ako bude uveren da ima šanse za pobedu.Kao ozbiljan politički igrač, navodi se, Jeremić žželi i ozbiljnu kampanju za predsedničke izbore, a u nju se ne ulazi bez minimum nekoliko miliona evra i dodaje da je pitanje da li su opozicione partije, a pre svega ĐB i DS, koji je godinama u blokadi, u mogućnosti da toliki novac obezbede.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

Direktor "Ipsos stratedžžik markatinga" Srđan Bogosavljević kaže da Jeremić ima dobar rejting i da je "kao kandidat potentan", ali da DJB i DS nemaju dovoljno veliku podrššku da bi sa njim izgurale drugi krug."To su dve stranke koje su na poslednjim izborima imale u zbiru oko deset odsto, a to nije bog zna ššta. U slučaju da se kandiduje ispred DJB i DS, Jeremić bi se potrošišo" zaključuje Bogosavljević.Š

Šutanovac je za Blic rekao da se ni sa kim nije dogovarao o kandidatu, te da je za tu odluku potrebno ozbiljno istraživanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track