ŠUTANOVAC SE SPRDA: Atentat na Vučića je rijaliti
Foto: Marina Lopičić

Oglasio se lider DS

ŠUTANOVAC SE SPRDA: Atentat na Vučića je rijaliti

Politika -

On ipak za Kurir tvrdi da bi ovu situaciju trebalo „najozbiljnije moguće shvatiti“ jer smo u istoriji već imali ubistvo premijera i političara

Predsednik DS Dragan Šutanovac sarkastično je ocenio najnovije događaje u vezi s pretnjama premijeru Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici nazivajući ih rijaliti šouom „koji se sad protegao do samog vrha države“.

- Ovde je problem što se sve radi scenski, kao u nekom trileru, a da je u isto vreme naša država u fazi propadanja, sa najvišim stepenom siromaštva - rekao je Šutanovac u intervjuu Vremenu.On ipak za Kurir tvrdi da bi ovu situaciju trebalo „najozbiljnije moguće shvatiti“ jer smo u istoriji već imali ubistvo premijera i političara.

- Već po 12. put javnost od medija dobija informaciju da se spremaju ubistva državnih zvaničnika ili državni udar, a ta vrsta rijaliti šoua ne pomaže bezbednosti građana i državnog vrha. Nisam ulazio u to da li je slučaj u Jajincima istina ili ne, ali se na taj način diže tenzija, a ne rešava problem. To treba da se rešava u okviru službi, pa tek onda javnost da se obavesti o tome - kaže Šutanovac.S druge strane, komentarišući Šutanovca, ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović ocenjuje da je „bitno je da čujemo izveštaje zvaničnih organa, a ne da se bavimo nagađanjem“.Lider Nove stranke Zoran Živković slaže se da bi bezbednost premijera trebalo shvatiti vrlo ozbiljno.- Međutim, poslednjih dana se stvara slika o njegovoj bezbednosti koja me navodi na zaključak da sam kabinet premijera i sam premijer lično prave svoju poziciju nezaštićenom i opasnom - kaže Živković.

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da je šokiran izjavom Dragana Šutanovca.- Treba da ga bude sramota zbog toga što je rekao! On bukvalno tera ljude da biraju da li veruju svojim očima ili trustu mozgova koji čini Šule, Kena i Balša. Odnosno, onome što je zaključio trust mozgova koji čine Šule, Kena i Balša - naglasio je on.Jovanov je dodao da je „neverovatno koliko su neki ljudi puni mržnje prema Aleksandru Vučiću“.- I onda nisu u stanju da, makar zbog ozbiljnosti situacije ako ni zbog čega drugog, ćute kad već nemaju šta pametno da kažu. Ali oni nepogrešivo iskoriste svaku priliku da pokažu koliko su mali i jadni - poručio je Jovanov.N. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track