ŠUTANOVAC: Za DS problem ako bude dva kandidata proevropske opozicije
Foto: Fonet

Odlučiće se za jednog

ŠUTANOVAC: Za DS problem ako bude dva kandidata proevropske opozicije

Politika -

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac rekao je da se DS zalaže za jednog kandidata proevropske opozicije na izborima za predsednika Srbije, a da će biti problematično ako se budu kandidovali Saša Janković i Vuk Jeremić.

"Ukoliko se budu ta dva kandidata kandidovala - to će biti problematično, imajući u vidu da smo očekivali da će biti jedan kandidat. Ali, onda ćemo na organima stranke donositi odluku koja će biti u skladu sa politikom stranke i mislim da ćemo doneti dobru odluku. Zagovoram da je neophodan jedan kandidat da bi mogli da nastupamo zajedno i da bi mogli da pobedimo kandidata režima ili vlasti", rekao je Šutanovac za TV B92.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

On smatra da je u interesu građana da proevropska opozicija ima jednog kandidata na izborima za predsednika Srbije, dodajući da će DS biti spreman i za parlamentarne izbore ukoliko ih bude.

"Mislim da kandidat za predsednika i budući predsednik mora da ima jasnu evropsku i jasnu unutrašnju politiku. To će biti glavni prioritet bez obzira na razne kandidate, to je stvar koja na neki način determiniše poziciju DS i cele opozicije", rekao je Šutanovac.

Lider DS je istakao da se ta stranka zalaže za evropsku politiku, evropske vrednosti u Srbiji i za bolji život građana.

Foto: AP
Foto: AP

"Srbija je na potpunoj stranputici", rekao je Šutanovac i dodao da Srbija već pet godina propada, da su ekonomska situacija i životni standard građana sve lošiji, dok se stvarnost "farba šarenim bojama". Prema njegovim rečima, aktuelna vlast je urušila institucije i pravnu državu.

Ombudsman Saša Janković najavio je 26. decembra da će na izborima za predsednika Srbije učestvovati kao kandidat građana, dok se bivši šef diplomatije Vuk Jeremić još nije izjasnio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track