SVAĐA DAČIĆA I RUŽIĆA: Šmekeru, ti bi u opoziciju? Smiri se, udariće te šlog!
Foto: Fonet, Zorana Jevtić

Oštar duel vodećih socijalista

SVAĐA DAČIĆA I RUŽIĆA: Šmekeru, ti bi u opoziciju? Smiri se, udariće te šlog!

Politika -

Lider SPS pobesneo na potpredsednika jer namerava da ide u London na dve godine, a u isto vreme traži da partija ne uđe u vlast

Sukob između lidera SPS Ivice Dačića i potpredsednika Branka Ružića sve je dublji, a kulminirao je u petak, na sednici Predsedništva stranke, kada su razmenili žestoke optužbe, saznaje Kurir.

Sednica se „zakuvala“ kad se Dačić cinično obratio Ružiću:- Šta je, šmekeru, ti bi u opoziciju, a na dve godine ideš u London na studije, na usavršavanje? Kad si nameravao to da nam kažeš? - upitao je lider SPS Ružića, koji, kako saznajemo, već duže vreme planira da otputuje na studije u Veliku Britaniju, ali još čeka da mu odobre stipendiju.Pošto je Dačić počeo da besni na njega, Ružić ga je ignorisao i smeškao se, a na kraju mu je ipak spustio.- Ružić je Dačiću kroz osmeh samo rekao da se ne nervira jer će da ga lupi šlog, a posle mu je nabio na nos loše izborne rezultate i to što hoće da se proda naprednjacima. Takođe, spomenuo je i Ivanu Petroviću, za koju je optužio Dačića da je stalno štiti, iako nanosi štetu stranci - prepričava izvor Kurira iz vrha SPS uzavrelu atmosferu sa sednice Predsedništva SPS.Prema njegovim rečima, Ružić je ubrzo izašao sa sednice jer je putovao u Sarajevo i odmah dao dva intervjua, što je Dačića dodatno razbesnelo.Ružić je ovim povodom za Kurir samo kratko rekao da je SPS poslao saopštenje o dešavanjima na sednici Predsedništva i da „ne daje izjave u tom slučaju“.S druge strane, Dačić je negirao da je bilo sukoba.- Na sednici je bilo reči o tome da li prihvatamo razgovore i program vlade. Ako prihvatamo, onda smo potpuno posvećeni tom cilju i nema polovične podrške i rasprave posle o tome. I svi su bili za to, a to znači da u tom slučaju delimo odgovornost sa Vučićem, kao i da nema konflikta. Ako razgovori sa Vučićem budu obavljeni i uspešni, na Glavnom odboru će se doneti odluka o tome da će svako ko se bude drugačije ponašao snositi konsekvence - poručio je Dačić.

RomantičarSLAVIO 15 GODINA VEZE SA SUPRUGOMPre odlaska na sednicu Predsedništva SPS Branko Ružić je sa suprugom Anom bio na Adi Ciganliji, gde su obeležili 15 godina veze.Fotografiju je postavio i na Tviter, a uz nju i srca. Istog dana otputovao je u Sarajevo, odakle je takođe postavljao fotke i pisao tvitove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track