SVETSKI MEDIJI O PROTESTIMA Narod gladuje, elita se raduje! Deca s pištaljkama opet na ulicama!
Foto: KurirTv

Protesti i mediji

SVETSKI MEDIJI O PROTESTIMA Narod gladuje, elita se raduje! Deca s pištaljkama opet na ulicama!

Politika -

Večernji list počinje tekst pod naslovom “Narod gladuje, elita se raduje” počinje informacijama da su današnji protesti po prvi put okupili studente, vojni i policijski sindikat.

List navodi da je ovo šesti dan protesta protiv situacije u zemlji koje je poguralo nezadovoljstvo izborom Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Nešto slično ima i Jutarnji list po kome je situacija sve napetija, ali list navodi i da je Vučić rekao da su u redu dok su “mirni i demokratski”.

Listovi u BIH daju opis dosta skromnije od hrvatskih kolega uglavnom uz iste informacije. Tako, Dnevni Avaz podseća koji je dan protesta i da su se građanima pridružili sindikati.

"Deca s pištaljkama" su ponovo na ulicama Beograda, kao 1996-97, kada su "probudila društvo u doba autokratske vladavine Slobodana Miloševića" koga je potom "društveni pokret i srušio s vlasti", piše danas uticajni atinski konzervativni list "Katimerini".

"Danas, 20 godina kasnije, u pištaljke duvaju deca tadašnjih demonstranata... instinktivno reagujući zastrašeni procentom od 55 odsto s koliko je Aleksandar Vučić izabran za predsednika Republike, viču da je glasove oteo kontrolom medija i demagogijom, a parola im je 'Protiv diktature'", piše list.

Srpski Sputnjik daje informaciju o protestima i u odvojenoj vesti stavove Vučića o njima

Britanski Dejli mejl u kraćem, ali bogato ilustrovanim fotografijama protesta akcenat staavlja n navodnu izbornu krađu i Vučićevu reakciju na te tvrdnje, a prisustvo vojnog i policijkog sindikata nije pomenuto u tekstu.

(EPK)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ONESVESTI SE: Pesma za kraj šestog protesta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track