TAČI DIŽE VOJSKU, U TOKU REGRUTACIJA NA KOSOVU: Hoće rat sa Srbima!
Foto: Printscreen, Profimedia

Mobilizacija Albanaca sa Kosova i Metohije

TAČI DIŽE VOJSKU, U TOKU REGRUTACIJA NA KOSOVU: Hoće rat sa Srbima!

Politika -

Plan o formiranju vojske Kosova ubrzano se dovršava, a u toku je regrutacija vojno sposobnog stanovništa, saznaje KURIR! Hašim Tači naredio je da se po kratkom postupku sačini spisak svih Albanaca koji mogu da nose oružje...

Hašim Tači definitivno se sprema za rat! Kako Kurir saznaje, vođa kosovskih Albanaca naredio je da se sačini spisak svih vojno sposobnih Albanaca, a pritom se ubrzano dovršava plan o formiranju vojske Kosova, koja bi trebalo da broji najmanje 5.000 vojnika, čiju će obuku sprovesti instruktori po bazama NATO u Evropi.Naš dobro obavešteni izvor navodi detalje ratnog plana Hašima Tačija.Sledi mobilizacija- Tači i kosovski premijer Isa Mustafa naložili su regrutaciju vojno sposobnog stanovništva kako bi znali kolikom snagom raspolažu. Sledeći korak je, zna se, mobilizacija! Ipak, okosnicu njihove vojske trebalo bi da čine pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga, bivši borci OVK, ali i teroristi koji su se borili na strani tzv. Islamske države. Oni treba da se transformišu u vojsku - otkriva naš sagovornik i dodaje:- Tačijev plan podrazumeva da Priština od država NATO dobije artiljerijsko i PVO naoružanje. Školovanje i obuku kadra, koji bi trebalo da broji oko 5.000 ljudi, preuzima NATO. Oko 1.000 njihovih instruktora u nekoliko njihovih vojnih baza po Evropi, ali uglavnom u nemačkom Grafenveru, obučavaće buduće vojnike Kosova.Da sve ukazuje da se Albanci spremaju za rat, smatra i lider SRS Vojislav Šešelj. On ističe da Hašim Tači pokušava da iskoristi vakuum dok se ne promeni komanda NATO i da udari na goloruke Srbe.- Albanci su spremni da izazovu krvoproliće, iako nisu u stanju da naprave ozbiljnu vojsku. Tačiju se žuri jer vreme ne radi za njega, pa pokušava da pravi incidente. Situacija nije naivna, jer u svakom trenutku postoji opasnost da Albanci napadnu preostale Srbe - kaže Šešelj.Pritisak na SrbijuAnalitičar Dragomir Anđelković kaže da je Tačijevo naređenje da se celokupno sposobno stanovništvo Kosova uvede u vojnu evidenciju prvi korak u formiranju vojske Kosova.- Oni žele da iskoriste situaciju dok još nova američka administracija nije promenila kurs. To je pritisak na Srbiju jer žele da stvore takvu atmosferu da mi pomislimo da su spremni da se bore oružjem. Ipak, oni su slabi za nas. I kosovski Albanci i vojska Albanije su slabiji od jedne kopnene brigade Vojske Srbije - kaže Anđelković.Međutim, naglašava da Srbija njihove pripreme treba da shvati ozbiljno.- Srbija ne treba da reaguje panično, već smireno, ali mora da bude spremna da dejstvuje ako Albanci krenu u vojnu okupaciju severa Kosova - ističe Anđelković.

Ðurić odbrusio PrištiniZSO formiraju SrbiTači, Mustafa i Kadri Veselji saglasili su se da započne formiranje ZSO. - To nije onaj način formiranja ZSO koji je dogovoren u Briselu. ZSO treba da bude formiran na osnovu sporazuma koji je dogovoren između Beograda i Prištine. Njega treba da formiraju srpski predstavnici na KiM, a ne albanski političari - poručio je Đurić.

SavezniciRama ih podržavaKosovo u svojim ratnim planovima ima više nego otvorenu podršku Tirane. Albanski premijer Rama je pre nekoliko dana zapretio da će „Kosovo i Albanija zajedno braniti svoju teritoriju“, te da će reagovati „na svaki upad Srbije na teritoriju Kosova“.

Poklon dodatak Gurman

DANAS U KURIRU: Poklon kupon kojim ostvarujete 50% popusta!

Delimano električni tiganj upola cene uz kupon iz Kurira

U današnjem Gurmanu potražite poklon kupon i instrukcije kako da ostvarite 50% popusta na kupovinu električnog tiganja.

Bilo da slavite Svetog Trifuna ili Dan zaljubljenih, iskoristite priliku da voljenu osobu obradujete specijalitetom koji možete sami da pripremite.

Uz proverene recepte iz Gurmana, vaše iznenađenje mogu da budu: krilca s medom, salata Kazanova, čokoladni rolat s malinama, čokoladno srce ili ljubavno vino.

Uživajte!

Svetlana Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track