TAČI: Neću dozvoliti da na Kosovu bude nova Republika Srpska, nema šanse!
Foto: Fonet/AP

UN

TAČI: Neću dozvoliti da na Kosovu bude nova Republika Srpska, nema šanse!

Politika -
Želim da kažem da će to biti dobrovoljna asocijacija srpskih opština bez izvršnog mandata, jer za takvo nešto, jednostavno, nema šanse. Ponavljam, mi nećemo dozvoliti, da imamo “treću silu” u ovoj asocijaciji, rekao je Tači

NJUJORK - Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači izjavio je posle redovne sednice Saveta bezbednosti UN u Njujorku, posvećene Kosovu, da neće dozvoliti da Srbija na Kosovu implementira novu Republiku Srpsku.

Tači je to rekao odgovarajući na pitanje kako će reagovati na zahteve da se na severu Kosova formira Zajednica srpskih opština i na primedbe da se na Kosovu ovime uvodi “nova Republika Srpska"?

- Nema šanse da to bude "Republika Srpska”, zato što mi to nećemo dozvoliti. Sve će to biti u skladu s našim Ustavom i našim kosovskim zakonima. Želim da kažem da će to biti dobrovoljna asocijacija srpskih opština bez izvršnog mandata, jer za takvo nešto, jednostavno, nema šanse. Ponavljam, nećemo dozvoliti da imamo “treću silu” u ovoj asocijaciji", rekao je Tači i dodao:

"To znači da će to biti asocijacija, a ne poseban entitet, dakle, biće to normalna asocijacija, kao i druge koje već imamo".

(Dnevni avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track