TADIĆ: Vlada učestvovala u pljački Železare VULIN: Tadić i kumovi su opljačkali Srbiju!
Foto: Dragan Kadič, Marina Lopičić

Ministri uzvraćaju udarac lideru SDS

TADIĆ: Vlada učestvovala u pljački Železare VULIN: Tadić i kumovi su opljačkali Srbiju!

Politika -

On je vodio zemlju u vreme pljačkaške privatizacije, vladao je s kumovima i pašenozima i ostavio ju je prezaduženu, neuređenu i bez ugleda, poručio lider Pokreta socijalista. Na Tadićeve prozivke nije ostao miran ni šef socijalista Ivica Dačić, koji tvrdi da je lider SDS propao

Bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić opleo je po Vladi Srbije, optuživši je čak i da radi za kriminalce, ali i da je učestvovala u pljački „Železare“, što je žestoko razljutilo predstavnike vlasti, koji mu nisu ostali dužni.Tako je njegov bivši koalicioni partner i šef diplomatije Ivica Dačić rekao da je on uništio Srbiju te da je „tragikomičan“, dok je ministar rada Aleksandar Vulin poručio Tadiću da je on vodio zemlju u vreme najvećih pljački!Tadić je, naime, u intervjuu Politici, između ostalih pljuvačina, rekao:- Kako da razmišljam da učestvujem u vlasti s onima u čijem se mandatu dešava da se u roku od godinu dana napravi novi dug za Srbiju od 145 miliona evra za „Železaru Smederevo“, a ljude koji su vodili „Železaru“ u toj godini Vučić lično u trenutku ustoličenja proglašava svetskim šampionima u čeličnoj industriji? To je najverovatnije najbesmislenija pljačka Srbije u poslednjih godinu dana, neko je sigurno ukrao novac unutar tog duga od 145 miliona.Ko je kriminalacA onda je i nastavio:- Biće prilike da konačno ocenimo da li se ova vlast borila protiv korupcije i kriminala ili je u stvari bila saradnička. To ćemo imati prilike da vidimo kad se završe sudski procesi, vrlo brzo.Tadić je rekao i da ga se vlast plaši.Na to mu je odmah odgovorio Ivica Dačić.- Ko se Tadića plaši, bolje da ga nije! On živi u nekom svom filmu, na „Titaniku“ koji svi napuštaju. On je odsvirao svoje. A DOS je toliko uništio Srbiju da je tragikomično da on sad to izjavljuje i optužuje ovu vlast! - naglasio je Dačić.Srozao seNišta manje oštar nije bio ni njegov kolega iz vlasti Aleksandar Vulin.- Boris Tadić je vodio Srbiju u vreme pljačkaške privatizacije! U vreme kada je u Generalnu skupštinu UN ulazio s ruskom rezolucijom, a izlazio sa EU rezolucijom a da nije ni obavestio Ruse o promeni. Srbijom je vladao s kumovima i pašenozima i ostavio je prezaduženu, neuređenu, bez privrede, bez spoljne politike, bez ugleda. Sve što je imao da kaže rekao je Srbiji za vreme decenije vlasti i Srbija ga je čula i svela na nivo stranke daleko ispod cenzusa. Posle decenije apsolutne vlasti na ivici cenzusa, time je sve rečeno - rekao je Vulin za Kurir.

Fajt prvi čovek Jedinstvene Srbije odgovorio na uvrede nekadašnjeg Tadićevog savetnika da je kukavica i lupežDRAGAN MARKOVIĆ: KRSTIĆU, TI SI JEDAN LIPICANER!Lider JS Dragan Marković Palma žestoko je uzvratio na uvrede Nebojše Krstića, marketinškog stručnjaka i bivšeg savetnika Borisa Tadića, koji je u intervjuu za Kurir rekao da je lider JS „kukavica i lupež“.Krstić je to rekao zbog Palmine izjave da je pokojni Miodrag Miki Rakić „gestapovac“ i da je pakovao afere koalicionim partnerima. A Palma ga je onda uporedio s konjem!- Nebojša Krstić je jedan običan lipicaner, čovek koji je prolazio samo zato što je lipicaner vizuelni. A poznati su njegovi saveti koji su doveli do političke kapitulacije partije i ličnosti koju je savetovao. Sve što je taj vizuelni lipicaner savetovao propalo je. Tako da se ne radi o tome šta je rekao, nego je bitno ko je rekao o vama - opleo je Palma. On je prozvao Krstića i zbog toga što se nikad nigde nije kandidovao.- Pa taj ne bi mogao da prođe ni za predsednika kućnog saveta! Da, poznato je da sam ja velika kukavica. Ja sam samo rekao istinu. To mislim i danas. Da je Miki Rakić bio gestapovac! Zna i Boris Tadić šta ja mislim o Rakiću i šta sam mu i u lice rekao. A s Tadićem neću da polemišem, bio sam s njim u koaliciji, nek priča šta hoće - rekao je Dragan Marković Palma.Krstiću je kratko odgovorio i Dačić, kojeg je ova nazvao pijačarem.- Krstić je na pijaci! Ja nikada nisam menjao ni stranku ni svoja uverenja - rekao je Dačić za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja