TADIĆ: Vučić misli da je Perikle, građani žive u zabludi
Foto: Beta

Vlada podiže dimnu zavesu

TADIĆ: Vučić misli da je Perikle, građani žive u zabludi

Politika -

Beograd - Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio danas da će ta stranka biti oštra opozicija novoj Vladi Srbije.

"Najveća kritika ove vlade je što nema razvojnu politiku", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Tadić je ocenio da je Vučićev ekspoze trajao šest sati, jer mandatar nije u stanju da razazna prioritete razvojne politike Srbije.

Prema njegovim rečima SDS je juče napustila sednicu na kojoj je Vučić obrazlagao ekspoze u znak protesta, jer je sednica zakazana mimo poslovnika i kako je dodao SDS neće podržati predlog za novi sastav vlade. "Vlada treba da poštuje i manjinu u skupštini, jer je to jedno od osnovnih načela na kojima počiva demokratija i parlamentarizam", dodao je on. Prema njegovim rečima, Vučić sebe vidi kao Perikla, a suštinski zemlja kasni i u razvoju infrastrukture, kao i u pregovorima sa Evropskom unijom. "Vlada je potrošila četiri godine da bismo otvorili dva poglavlja. To je suštinski tragičan zaostatak i ne očekujem da pregovore završimo pre 2024. godine", rekao je lider SDS. On je ocenio i da vlada podiže dimnu zavesu kako bi građani živeli u zabludi. Tadić je upozorio i da se u pravosudnom sistemu Srbije dešavaju presude koje su zabrinjavajuće i mogu da ugroze stabilnost, sigurnost i bezbednost zemlje. Lider SDS je apelovao i na nadležne institucije da podrže magazin Liceulice koji je pred gašenjem. Magazin Liceulice od 2010. godine prodaju socijalno ugrožene osobe koje teško uspevaju da dođu do zaposlenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track