TADIĆ ZABORAVIO PRIJATELJA: Tri godine od smrti Mikija Rakića
Foto: Nebojša Mandić, Marina Lopičić

Pomen

TADIĆ ZABORAVIO PRIJATELJA: Tri godine od smrti Mikija Rakića

Politika -

Lider SDS juče nije došao na Novo groblje da oda počast svom nekadašnjem najboljem drugu

Lider SDS i bivši predsednik Srbije Boris Tadić juče nije došao na trogodišnji pomen svom dugogodišnjem saradniku i bliskom prijatelju Miodragu Mikiju Rakiću na Novom groblju.Od njega nismo uspeli da dobijemo odgovor zbog čega je bio sprečen da dođe. On je ovlastio svoju savetnicu za medije Marinu Komad, koja ga je opravdala da je imao „neodložne obaveze“.

Opravdao se

- Boris Tadić je na poslovnom putu na kom je imao neodložne obaveze - rekla je Komadova za Kurir.U ime SDS na obeležavanje godišnjice došli su Marko Đurišić, Jovan Ratković i bivša ministarka pravde Snežana Malović.Trogodišnjem pomenu, osim porodice i prijatelja, prisustvovao je i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, dok je predstavnik aktuelne vlasti bio potpredsednik Vlade i ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić.Na obeležavanje godišnjice došli su još i bivši generalni direktor „Telekoma“ Branko Radujko, bivši tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević, bivši tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, kao i zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.
Miljko Radisavljević
Miljko Radisavljević

Veza vlasti i opozicije

Podsetimo, Rakić je bio potpredsednik DS, Tadićev dugogodišnji najbliži saradnik i prijatelj i važio je za čoveka sa odličnim vezama kako u vlasti tako i u opoziciji, a za prijatelja su ga smatrali i lider SPS Ivica Dačić i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Rakić je preminuo 13. maja 2014. godine nakon duge i teške bolesti.Sanja Đurić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track