TAKTIKA: Rusi i Amerikanci guraju Dačića u vladu
Foto: Dado Đilas

Aleksandru Vučiću opet nameću socijaliste za partnera

TAKTIKA: Rusi i Amerikanci guraju Dačića u vladu

Politika -

Lider SNS planira da pozove SPS tek u finišu jer hoće da im spusti cenu i obezbedi sebi još bolju pregovaračku poziciju. SPS više neće moći da računa na onoliki broj ministarskih mesta, siguran je samo Dačić, a šanse za fotelju ima i Aleksandar Antić

Zoran BabićTRAŽI MESTO MINISTRA SAOBRAĆAJAZoran Babić je, kao što smo već objavili, najviše zainteresovan da bude ministar saobraćaja u novoj vladi, a najveću podršku za to, prema našim saznanjima, ima od najuticajnih naprednjaka Nebojše Stefanovića i Bratislava Gašića.- Babiću je već predloženo da pre nego što uđe u vladu prvo vodi neku od velikih državnih firmi iz oblasti saobraćaja, ali oni koji protežiraju Babića uporno traže ministarsko mesto za njega. Oni veruju da je Babić dobro radio posao šefa poslaničke grupe i da je zaslužio da napreduje - otkriva naš sagovornik.

Porasli apetitiMAJA PREMIJERKA VOJVODINEPosle apsolutne pobede SNS na izborima u Vojvodini Maja Gojković sebe vidi kao jedinog kandidata svoje stranke za premijera Vojvodine.- I pored toga što na ovo mesto pikiraju i Igor Mirović, ali i gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović, Maja veruje da ona može mnogo bolje i uspešnije da vodi pokrajinu i navodi da i dalje ima veliki uticaj u Vojvodini. Ona više ne želi da vodi Skupštinu Srbije, a na to mesto lako bi mogao da dođe takođe vojvođanski kadar Goran Knežević - objašnjava izvor Kurira.

Čeka pozivZORANA NEĆE DA SMARA VUČIĆAZorana Mihajlović je možda jedini bivši ministar koji od premijera Vučića neće tražiti funkciju u novoj vladi jer smatra da Vučić sam mora da odluči ko će biti u njoj.- Međutim, ona očekuje da će joj Vučić dodeliti jedan od značajnih resora jer smatra da je to zaslužila kako rezultatima u infrastrukturi tako i učešćem u kampanji. Zorana u novoj vladi želi i dalje da vodi Koordinacioni centar za rodnu ravnopravnosti i da nastavi da se bori za veća prava žena, kao i da dobije i funkciju prvog potpredsednika vlade Srbije - otkriva izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track