TANJA MIŠČEVIĆ: Loši momenti u odnosima sa Zagrebom ne ometaju pregovore sa EU
Foto: Fonet

Šefica pregovaračkog tima o pristupanju Srbije EU

TANJA MIŠČEVIĆ: Loši momenti u odnosima sa Zagrebom ne ometaju pregovore sa EU

Politika -

BEOGRAD - Šefica pregovaračkog tima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji (EU) Tanja Miščević izjavila je danas da se Srbija nalazi "u lošem momentu" međusobnih odnosa sa Hrvatskom, ali da to ne ometa pregovarački proces.

"Čujemo iz Zagreba i Beograda obrazloženja i spremni smo da razgovaramo. Hrvatska je jedna od zemalja EU od kojih očekujemo najveću podršku, a pomoć nam je potrebna do najviših političkih nivoa", rekla je Miščević u Beogradu, pred početak seminara "Mediji, pregovori sa EU i IPA fondovi - mogućnosti za saradnju".

Ona je navela da ;dobri odnosi sa susednim zemljama koje su članice EU utiču na proces pregovora.Upitana da li će predsednički izbori usporiti evrointegracije, kao što je bio slučaj sa parlamentarnim, izjavila je da Srbija zbog parlamentarnih izbora nije ništa izgubila i da će parlament nastaviti rad bez obzira na predsedničke izbore."Spremamo poglavlje sedam o intelektualnoj svojini kao i druga poglavlja, pokušavamo da otvorimo sve što je pre moguće", rekla je Miščević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track