TERORISTI OVK PRETE: Totalni rat počinje 12. maja!
Foto: Profimedia

Zapretili da će zapaliti Balkan

TERORISTI OVK PRETE: Totalni rat počinje 12. maja!

Politika -
Nastavićemo bez milosti da napadamo policiju i vojsku. Borićemo se do kraja da se ujedine teritorije sa albanskim stanovništvom. Mi smo svuda, krećemo u rat 12. maja, stoji u saopštenju koje je potpisao ogranak takozvane OVK u Makedoniji

BEOGRAD - Albanski teroristi i pripadnici OVK koji su preuzeli odgovornost za napade u Kumanovu najavljuju da je ovo samo početak - a da pravi, opšti rat počinje 12. maja, odnosno sutra!Prema ocenama analitičara, Albanci su prešli s reči na dela i krenuli u realizaciju projekta velike Albanije.- Nastavićemo da napadamo policiju i vojsku bez milosti. Borićemo se do kraja da se ujedine teritorije sa albanskim stanovništvom. Danas smo jači, a sutra ćemo biti još jači. Mi smo svuda, krećemo u rat 12. maja - stoji u saopštenju koje je potpisano s ONA (Oslobodilačka narodna armija), što je ogranak OVK u Makedoniji.Komandant Hamdi Ndrecaj Panter tvrdi da su sve albanske grupe i vojne formacije počele da deluju kao jedno telo za implementaciju republike Ilride (velika Albanija), objavili su albanski mediji.- Ukoliko rukovodstvo makedonske vlade, kao falsifikovana tvorevina, bude nastavilo represivno da se ponaša, spremni smo da razvalimo, ako bude potrebno, ceo Balkan, gde žive Albanci, jer nam međunarodni faktor ne ostavlja drugi izbor - kaže Ndrecaj.Sličnu tvrdnju novinari Kurira juče su čuli i od Jusufa Alimija, stanovnika Kumanova, koji je prebacivao svoju porodicu u Preševo.

- Puca se, želim samo ženu da prebacim na sigurno, moram da se vratim kući. Svi se sklanjaju jer će pravi rat početi za dva dana. Zapamtite šta sam vam rekao, opšti rat u Makedoniji će početi 12. maja - uznemirenim glasom kaže Alimi.I profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić kaže da se i u Srbiji mogu očekivati napadi terorističkih grupa.- Najširi mogući kontekst u kome se sve ovo dešava jeste albanska ideja o stvaranju velike Albanije - rekao je on.Podsetimo, pre samo nekoliko nedelja albanski premijer Edi Rama je na zajedničkoj konferenciji sa šefom albanske diplomatije Hašimom Tačijem izjavio da će morati da pribegnu ujedinjenju Kosova i Albanije na klasičan način ukoliko EU ne podrži njihove evrointegracije.

Dušan JanjićOzbiljne pretnjeAnalitičar Dušan Janjić kaže da ovakve pretnje albanskih terorista treba shvatiti krajnje ozbiljno, te da u ovom trenutku postoji mogućnost izbijanja opšteg rata u Makedoniji.- Velika Albanija je cilj, a poruke koje su davali političari iz Tirane i Prištine dale su im samo vetar u leđa da reaguju. Srbija mora da bude spremna na svaki scenario, pa i na onaj najgori - kaže Janjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track