TOMA ĆE BITI PREMIJER: Vučić i Nikolić slede ruski model!
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Pao dogovor

TOMA ĆE BITI PREMIJER: Vučić i Nikolić slede ruski model!

Politika -

Posle nekoliko dana agonije i velike političke krize, Nikolić i Vučić su napravili sporazum po ugledu na Putina i Medvedeva. Jedini kandidat SNS za predsednika Srbije biće Aleksandar Vučić, koga će Nikolić podržati za šefa države.

Ovakva odluka usledila je posle jučerašnjeg sastanka Nikolića i Vučića i time je stavljena tačka na dramu koja je trajala danima i mogućnost da njih dvojica budu jedan drugome protivkandidati.Nastavljaju zajedno- Toma i Vučić su napravili dogovor po ugledu na ruski model, odnosno na Vladimira Putina i Dimitrija Medvedeva, koji su se svojevremeno rotirali na funkciji predsednika i premijera Rusije - kaže za Kurir izvor iz bliskog okruženja Vučića i Nikolića.Inače, Nikolić je juče za naš list, odmah posle sastanka s premijerom, rekao da neće učestvovati na predsedničkim izborima i da je s Vučićem isplanirao zajedničku saradnju.- Dogovorili smo se da ćemo nastaviti da zajedno podižemo Srbiju sa kolena. Aleksandar će biti kandidat za predsednika, podržaću ga. Moja kandidatura je bila samo jedna varijanta - rekao je aktuelni predsednik Srbije.On je dodao da će posle izbora precizirati šta buduća saradnja podrazumeva.- Dogovorili smo se da i dalje zajedno vodimo državu. O funkcijama ćemo posle pobede na izborima - kazao je Nikolić za Kurir.Posle sastanka Nikolića i Vučića objavljeno je i saopštenje u kojem je šturo navedeno da je dogovor postignut.

VESTI KURIR TV 21.02.2017.
Odbrana interesa

Zorana Mihajlović, SNSDogovor pokazao snaguDogovor aktuelnog predsednika Nikolića i, uverena sam, budućeg predsednika Vučića još jednom je pokazao i snagu SNS i snagu njih dvojice.

Rasim Ljajić, SDPSDobra odlukaTo je dobra odluka i umnogome povećava šanse zajedničkog kandidata da pobedi u prvom krugu.

Dragan Marković, JSNajpametnija Nikolićeva odlukaOvo je najpametnija odluka koju je mogao da donese predsednik Nikolić. Vučić je kandidat koji će sigurno pobediti u prvom krugu i svako drugi ko bi se kandidovao zaustavio bi napredak Srbije.

Dragan Šutanovac, DSStrah od gubitka izboraOčigledno je da su Vučiću i Nikoliću jasno da na ovim izborima mogu da izgube, pa su odlučili da naprave primirje u pokušaju da se Vučiću obezbedi pobeda na predstojećim predsedničkim izborima.

Ivica Dačić, SPSPozdravljam dogovorPozdravljam dogovor o saradnji Vučića i Nikolića, što je od velikog značaja za političku stabilnost Srbije.

Aleksandar Vulin, PSDobra vest za SrbijuTo je odgovorna i državnička odluka koja pomaže nastavku politike koju je Nikolić vodio zajedno s Vučićem. Ovo je dobra vest za Srbiju

Danijela Luković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track