TOMISLAV NIKOLIĆ: Neka Bakir razmisli da li želi da BiH ima dobre odnose sa Srbijom
Foto: Beta Miloš Miškov

Reagovanje

TOMISLAV NIKOLIĆ: Neka Bakir razmisli da li želi da BiH ima dobre odnose sa Srbijom

Politika -
Neka Bakir Izetbegović razmisli da li mu je želja da BiH, koju Srbija priznaje, ima dobre odnose sa Srbijom ili ne, rekao je Nikolić.

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da bi bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović trebalo da razmisli da li želi dobre odnose sa Srbijom, i poručio da bi svi trebalo da razmišljaju o rečima koje izgovaraju, jer to direktno utiče na sudbinu naroda i zemalja na ovom prostoru.

"Neka Bakir Izetbegović razmisli da li mu je želja da BiH, koju Srbija priznaje, ima dobre odnose sa Srbijom ili ne", rekao je Nikolić.

On je napomenuo da Srbija prednjači u dobrim odnosima sa susedima i da "ne treba pokazivati hrabrost na Srbiji".

"Kada traju kampanje, kada je vlast nestabilna ili kada ne zna šta joj je funkcija, kao što je u slučaju predsedavajućeg Predsedništva BiH, onda nekako svi preko Srbije pokušavaju da pokažu koliko su hrabri i moćni", ocenio je Nikolić.

Izetbegović je ranije izjavio da pravni stručnjaci u BiH analiziraju presudu Haškog tribunala prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću da bi utvrdili da li ona nudi nove elemente za pokretanje revizije postupka po tužbi protiv Srbije za agresiju i genocid pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track