TOMISLAV NIKOLIĆ: Ni veštiji od Anđelkovića nisu uspeli da sruše moj ugled
Foto: AP

Za osudu javnosti

TOMISLAV NIKOLIĆ: Ni veštiji od Anđelkovića nisu uspeli da sruše moj ugled

Politika -

Ako sam ja meta, on treba da zna da to nisu uspeli ni mnogo veštiji od njega, rekao je predsednik Nikolić upitan kako reaguje na zahtev analitičara Dragomira Anđelkovića za smenu Stanislave Pak

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas, povodom sukoba njegove savetnice Stanislave Pak i analitičara Dragomira Anđelkovića, da su mnogo veštiji od Anđelkovića pokušali da sruše njegov autoritet i ugled, pa nisu uspeli.

"Ako sam ja meta, on treba da zna da to nisu uspeli ni mnogo veštiji od njega", rekao je Nikolić upitan kako reaguje na zahtev analitičara Dragomira Anđelkovića za smenu Stanislave Pak.

Nikolić je rekao da je nepristojno da se prvo neko samoproglasi za analitičara, a da potom sa te funkcije preti za bilo kakvo političko angažovanje bilo kome, "pošto je moćan da svojim analizama sruši autoritet i ugled nekoga ko bi učestvovao na izborima".

On je rekao da takav istup, načinjen sa bilo čije strane, usmeren protiv bilo koga, zaslužuje osudu javnosti i zaštitu onoga koji je na taj način ugrožen.

"Ovo je teško vreme u kome oni koji treba da štite, biraju koga će da štitite. Pošto se radi o saradniku predsednika republike, može da se desi da ne bude zaštićen koliko zaslužuje. Ako gledate kako prolazi predsednik Republike, njegovi saradnici još i dobro prolaze", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track