TRBUŠNA PLESAČICA: Ovako pleše nova ministarka Mirjana u kosovskoj vladi!
Foto: Fejzbuk

Zbog nje su kosovski naprednjaci besni na Pokret socijalista

TRBUŠNA PLESAČICA: Ovako pleše nova ministarka Mirjana u kosovskoj vladi!

Politika -

Mirjana Jevtić, zamenica ministra za rad i socijalno staranje u kosovskoj vladi, biće postavljena na mesto dosadašnjeg ministra administracije i lokalne samouprave Ljubomira Marića, kojeg je prošle nedelje smenio kosovski premijer Isa Mustafa.

Pre nego što je postavljena na ovu poziciju, gospođica ministarka, inače članica Pokreta socijalista Aleksandra Vulinas, rođena u Leposaviću, na društvenim mrežama hvalila se ovim fotografijama, na kojima, kao što se vidi, deluje kao osoba koja "reklamira" orijentalne plesove.

Ali, nisu odbori Srpske napredne stranke sa Kosova i Metohije ljuti na koalicione partnere iz Pokreta socijalista zbog ovih fotografija, trbušnog plesa i tome slično, nešto drugo je u pitanju!

Odbori SNS sa Kosova i Metohije osudili su danas dogovore poslanika Srpske liste iz Pokreta socijalista sa kosovskim premijerom Isom Mustafom, koji su rezultirali, kako kažu u saopštenju, "instaliranjem kompromitovane, nekompetentne i Prištini lojalne osobe na tu funkciju".

"Pokrajinski poslanici iz redova Pokreta socijalista su, radeći iza leđa SNS koja uživa ubedljivo najveću podršku naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji, za šaku albanskog novca prodali interese srpskog naroda i naneli nesagledivu štetu državnim i nacionalnim interesima", navodi se u saopštenju SNS.

SNS je dodala da postupak Pokreta socijalista predstavlja akt "prodaje državnih i nacionalnih interesa, koji daleko prevazilazi uobičajene stranačke razmirice i koji je uvreda za svakog pristojnog Srbina i Srpkinju".

Odbori SNS sa Kosova su naveli da ne priznaju ništa što je proisteklo iz "izdajničkog dogovora poslanika Pokreta socijalista i Ise Mustafe, pa ni novopostavljenu ministarku, koja se, prihvatajući funkciju uprkos direktnom pozivu ovlašćenih predstavnika države Srbije, pridružila bloku albanskih političkih partija".

"Opštinski odbori Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji prekidaju svaku saradnju sa Pokretom socijalista na Kosovu i Metohiji i preduzeće sve korake kako bi se neutralisala šteta koju ta minorna grupa političkih profitera nanosi snazi i jedinstvu srpskog naroda na Kosmetu", dodaje se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track