TREBA IM VEĆA SUDNICA: Odložen početak ponovljenog suđenja Nenadu Čanku
Foto: Nemanja Pančić, Beta

Kafanska tuča

TREBA IM VEĆA SUDNICA: Odložen početak ponovljenog suđenja Nenadu Čanku

Politika -

NOVI SAD - U Osnovnom sudu u Novom Sadu danas je za 21. oktobar odložen početak ponovljenog sudenja lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku zbog optužbi da je u kafanskoj tuči u oktobru 2012. ugrozio bezbednost i naneo lake telesne povrdede Pavlu Lešanovicu iz Beograda.

Naime, iako su na sudenje došli svi - i Čanak sa braniocima i ošteceni Lešanović sa pumonoćnikom i stalni sudski veštak, sudenje je odloženo na molbu odbrane da se pretres održi u vecoj sudnici od one koja je danas obezbedena jer u nju nisu mogli da stanu svi zainteresovani.

Sud je usvojio tu molbu i najavio da ce obavestiti stranke u kojoj ce se sudnici održati naredni pretres.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Lešanovicev punomocnik advoakt Goran Petronijevic rekao je Tanjugu da smatra je današnje odlaganje zapravo zloupotreba prava usmerena na odugovlacenje postupka u pravcu zastarevanja optužbi protiv Čanka.

Osnovni sud u Novom Sadu oslobodio je zimus Čanka optužbi, ali je tu presudu po žlabi ukinuo Apelacioni sud u Novom Sadu i naložio ponavljanje sudenja.

Početkom meseca sudenje je odloženo zbog izostanka Čanka.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

Tužilaštvo optužnicom tereti Canka da je u tuči ispred kafane "Tako je suđeno", u septembru 2012. godine, prema Pavlu Lešanovicu izvršio krivična dela nanošenje „lakih telesnih povreda“ i „ugrožavanje bezbednosti“.

Čanak je navodno u pratnji obezbedenja 23. septembra 2012. godine, u posleponocnim satima ispred kafane “Tako je sudeno” pretukao Lešanovica, koji mu je prethodno uputio niz uvreda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track