TRI ŠKAKLJIVA PITANJA ZA KANDIDATE: GEJ JE OKEJ Šešelj podržava homoseksualce!
Foto: Marina Lopičić

Šokantno

TRI ŠKAKLJIVA PITANJA ZA KANDIDATE: GEJ JE OKEJ Šešelj podržava homoseksualce!

Politika -

Učesnike predsedničke trke pitali smo o zabrani abortusa, legalizaciji gej brakova i hemijskoj kastraciji manijaka

Predsedničkim kandidatima puna su usta priče o boljem životu, EU i Rusiji, Kosovu, velikim investicijama, borbi za rast nataliteta, vraćanju ponosa vojničkoj uniformi, razvoju poljoprivrede i dr. Zato smo hteli da čujemo neke drugačije stvari od njih, pa smo im postavili malo „nezgodnija“ pitanja.Možda vam njihovi odgovori pomognu da se lakše odlučite kome ćete dati glas.1. Da li ste za zabranu abortusa ili je pravo žene da odlučuje o tome?2. Da li ste za legalizaciju gej brakova i da se pripadnicima LBGT zajednice omogući usvajanje dece?3. Da li biste podržali zakon o hemijskoj kastraciji pedofila?Vojislav Šešelj, Srpska radikalna stranka1. Pravo je žene da odlučuje o tome sve dok beba ne oživi, dok medicinski uređaji ne konstatuju početak kucanja srca. Posle toga žena ne može sama da odlučuje i treba zakonom urediti pod kojim uslovima se odobrava abortus.2. Protiv sam da im se omogući usvajanje dece. Protiv sam legalizacije brakova, ali smatram da zakonom mogu da se stvore neke forme ugovora o zajedničkom životu slično braku. Da se registruje u opštini, ali da se ne zove brak.3. Kastraciju bih vršio samo na povratnicima, jer ako je neko osuđen samo jednom, pitanje je da li je zaista osuđen sa dokazima ili ne. Ako neko želi da izbegne kaznu, a prihvati kastraciju, ja sam za to.

Saša Janković, Apel 1001. Žena mora da ima pravo da odlučuje o svom telu. Pri tome se mora obezbediti poštovanje medicinskih obzira, potpuna informisanost o svim mogućnostima i posledicama te odluke.2. Potrebno je pravno urediti istopolne zajednice radi sprečavanja diskriminacije i postizanja pravne sigurnosti partnera, odnosno partnerki i trećih lica. Te zajednice, međutim, neće se nužno zvati brak jer je brak tradicionalno ime za pravno uređenu zajednicu muškarca i žene.3. Hemijska kastracija je opravdana samo kao obuzdavanje seksualnog nagona, ali ne kao sakaćenje.

Vuk Jeremić, „Moramo bolje“1. Kao neko ko sa svojom suprugom već deset godina prolazi kroz borbu za dobijanje deteta, vrlo mi je teško da odgovorim na ovo pitanje.2. Svako ima pravo da slobodno bira partnera, ali nisam za legalizaciju istopolnih brakova.3. Osuđujem svaku vrstu nasilja nad decom, a posebno pedofiliju.

Boško Obradović, Dveri1. Mi se zalažemo za podsticaj nataliteta i podizanje svesti o štetnosti abortusa.2. Brak je zakonom definisana zajednica muškarca i žene. Protiv smo gej braka i mogućnosti da pripadnici LGBT zajednice usvajaju decu.3. Zalažemo se za rigorozno kažnjavanje nasilnika, pedofila i silovatelja, a medicinska i zakonska rešenja mora da definiše struka.

Aleksandar Popović, DSS1. Iskustvo zemalja koje su zabranile abortus veoma je negativno, a pritom natalitet nije povećan. Umesto toga, neophodna je edukacija i stalna, organizovana kampanja o svim štetnim aspektima abortusa.2. Izričito sam protiv legalizacije brakova pripadnika LGBT populacije i protiv davanja prava na usvanje dece LGBT parovima.3. Apsolutno.POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) TALK SHOW DA SE NE LAŽEMO Jeremić: Vlast me napada jer me se plaši

Katarina Blagović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track