Troje poslanika napustilo Dosta je bilo i njihov poslanički klub
Foto: Fonet

Poslanička grupa i pokret

Troje poslanika napustilo Dosta je bilo i njihov poslanički klub

Politika -

BEOGRAD - Troje poslanika Dosta je bilo (DJB) napustilo je danas poslaničku grupu tog pokreta i sam pokret, u kome, kažu, ne postoje demokratske procedure i čija je uloga u presudnom izbornom ciklusu marginalizovana.

Pokret su napustili Jovan Jovanović, Aleksandra Čabraja i Sonja Pavlović.

Jovanović je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da su se na taj težak korak odlučili kada se ispostavilo da su uzaludna sva nastojanja da se DJB utemelji na principima demokratije i transparentnosti, za koje se rukovodstvo, kako kaže, deklarativno zalaže.

Propuštena je, kaže, prilika da se DJB profiliše u političku partiju zasnovanu na demokratskim principima i da se nametne kao neprikosnovena alternativa sadašnjoj vlasti.

"Uvereni smo da veliki deo članstva i simpatizera pokreta deli ovakvo mišljenje", rekao je Jovanović i dodao da se ignoriše mišljenje članstva i odugovlači sa donošenjem odluke o tome kako će ĐB nastupiti na predstojećim predsedničkim izborima.

Na konferenciji nisu bila dozvoljena novinarska pitanja, a Jovanović je najavio da će se u narednim danima ponovo obratiti javnosti i izneti stav u vezi sa predsedničkim izborima.

On je rekao da će taj stav biti iznet nakon konsultacija sa onim članovima i simpatizerima DJB koji će slediti primer troje poslanika koji su napustili pokret.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Hoće da vode državu, a ne mogu ni svoje stranke

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja