TUTANJ: Nikolić pobegao od Šešelja u manastir!
Foto: Fonet, Foto

Predsednik Srbije sklonio se u Hilandar

TUTANJ: Nikolić pobegao od Šešelja u manastir!

Politika -
Šef države otputovao na Svetu Goru kako ne bi bio u Beogradu u vreme povratka svog kuma, danas ljutog političkog protivnika

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pobegao je od lidera radikala Vojislava Šešelja u manastir.

Naime, slučajno ili ne, Nikolić je otišao u posetu Hilandaru pre dva dana i tako izbegao da se nađe u Beogradu na dan povratka svog nekadašnjeg stranačkog kolege i kuma.

U Predsedništvu nisu odgovarali na pozive i poruke Kurira, te nismo uspeli da saznamo da li je poseta Svetoj Gori ranije planirana ili je Nikolić iznenada rešio da ode na put i tako izbegne gužvu koja je pratila povratak Šešelja.Ni reč o bivšem kolegiIpak, simptomatično je što predsednik Nikolić ni prethodnih dana nije davao izjave povodom Šešeljevog povratka iz Haga. Na svim događajima na kojima se pojavljivao novinarima je bila uskraćena mogućnost da postave pitanje u vezi s tom temom, pa tako i dalje ostaje misterija šta Nikolić zapravo misli o povratku čoveka koga je u nekadašnjoj stranci zamenjivao sve do 2008. godine.Podsećanja radi, predsednik Srbije je u jednom od intervjua, pre skoro dve godine, isticao da o Šešelju nikada nije rekao lošu reč i da je ubeđen da nije zaslužio da ga on pamti po zlu.Negativan stav- Šešelj je prema meni u poslednje vreme imao vrlo negativan stav, ali to je njegovo pravo, on se nalazi u posebnim uslovima, ima pravo i na posebne stavove. Ubeđen sam da nisam zaslužio da me pamti po zlu, ali to je ono što on nosi na svojoj robiji i zbog čega ja ne mogu previše da se ljutim - govorio je tada Nikolić.Za razliku od njega, o povratku prvog čoveka SRS ovih dana su se oglasili gotovo svi ljudi koji su nekada bili u vrhu te stranke. Tako je premijer i juče ponovio da lideru SRS, koji je pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala, želi dobro zdravlje i brz oporavak.- Mi mu želimo dobrodošlicu, brz oporavak i dobro zdravlje - rekao je Vučić.(B. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track