MEDIJI U REGIONU: U Srbiji ludnica posle Nikolićeve kandidature, Vučiću se smrklo, Dačić besan
Foto: Fonet

MEDIJI U REGIONU: U Srbiji ludnica posle Nikolićeve kandidature, Vučiću se smrklo, Dačić besan

Politika -

Zagrebački "Jutarnji list" piše, povodom vesti da će se i Tomislav Nikolić kandidovati za predsednika Srbije, da je na pomolu veliki politički obrt u Srbiji.

List piše da Nikolić ne želi da siđe s vlasti, da ide u izbornu trku po još jedan mandat, a da je Aleksandar Vučić ostao bez teksta.

Nikolić je odluku, koja nesumnjivo neće naići na dobar ođek kod premijera Aleksandra Vučića, navodno doneo tokom proslave svog 65. rodendana, piše "Jutarnji".

List podseća da je Predsedništvo SNS, čiji član bio Nikolić, u utorak jednoglasno odlučilo da Aleksandar Vučić bude predsednički kandidat te stranke.

Tu odluku još formalno treba da potvrdi Glavni odbor.

- Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vucic obavezuje se da u najboljoj veri nastavi razgovore sa sadašnjim predsednikom Republike, Tomislavom Nikolicem, i pokuša osigurati puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji, u nameri da se Srbija obrani od snaga prošlosti i osigura njen dalji napredak - citira "Jutarnji" saopštenje SNS od pre dva dana.

Nikolic je izjavio posle da nije iznenađen jednoglasnom odlukom Predsedništva SNS-a da Vučić bude predsednički kandidat stranke, ali srpski mediji su javili da je zbog te odluke bio prilicno besan, iako je samo nekoliko sati ranije izjavio da se nema nameru da se kandiduju protiv Vučića.

"Jutarnji" prenosi i informaciju Tanjuga da je Vučić na pitanje za komentar Nikolicevih namera ćutao, kao i izjavu šefa diplomatije Ivice Dačića koji kaže da je, ako je to tacno, Nikolićeva odluka sramotna i da će on i drugi koalicijski partneri samo još žešće stati uz Vučića.

UŽIVO KANDIDATURA NIKOLIĆA ZA PREDSEDNIKA Mihajlovićeva: Tomo, da te čujemo!

I makedonska agencija MIA piše da Tomislav Nikolić planira da se nadmeće za predsedničku funkciju čak i nakon što je Vučić najavio da će ući u trku.

MIA navodi da srpski mediji izveštavaju da je Nikolić odlučio da izazove lidera SNS jer nije bio zadovoljan načinom na koji je skrajnut u korist Vučića.

Nikolića je navodno iznerviralo i to što je i njegov sin podržao Vučića.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

MIA podseća da se Vučić zahvalio Nikoliću za podršku u prethodnih pet godina i navodi njegovu izjavu da oni koju budu glasali za njega, glasaće u za takođe i za Nikolića, ali da je procenjeno, uzimajući u obzir neophodnost političke stabilnosti, da bi 3-4 odsto glasova moglo da bude presudno.

Takođe se navodi Vučićeva izjava da voli Nikolića, ali da Srbiju voli više. I hrvatska agencija Hina prenela je vest srpskih medija da će se Nikolić kandidovati.

I agencija Fena je prenela tu vest, podsetivši da je Nikolić tokom obeležavanja Dana državnosti, izjavio da Srbija "nema prava odreći se davno naslijeđenih vrednosti" i istakao da "nema uzmicanja ni povlačenja čak i kada vetrovi hoće da vas slome".

NIKOLIĆ ODLUČIO DA SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA Poručio: Nema povlačenja!

VULIN O NIKOLIĆEVOJ KANDIDATURI ZA PREDSEDNIKA: Vučića izdaju političari, ali ne i Srbija!

MIHAJLOVIĆEVA OŠTRO REAGOVALA NA VEST O TOMINOJ KANDIDATURI: Predsedniče Nikoliću, da vas čujemo!

MOSKOVSKI KOMERSANT UOČI PREDSEDNIČKIH IZBORA U SRBIJI: Vučić ometa Nikolićeve planove!

Vučić bez komentara na kandidaturu Nikolića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track