UKINUT PRITVOR VUJAČIĆU I LAZOVIĆU: Odluka o Oliveru Ivanoviću u četvrtak!
Foto: Zorana Jevtic

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici

UKINUT PRITVOR VUJAČIĆU I LAZOVIĆU: Odluka o Oliveru Ivanoviću u četvrtak!

Politika -
Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša

Osnovni sud u Kosovskoj Mitrovici dozvolio je danas dvojici Srba Nebojši Vujačiću i Aleksandru Lazoviću da se brane sa slobode, dok će odluka o eventualnom ukidanju pritvora Oliveru Ivanoviću biti doneta sutra, saznaje portal Kurira.

Ivanović je optužen da je na Kosovu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine. Lider Građanske inicijative SDP uhapšen je krajem januara u Mitrovici.Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Najstariji od njih Ilija Vujačić jedini se brani sa slobode dok su ostala četvorica Srba u pritvoru. Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša a sva petorica Srba izjasnili su se na početku suđenja da se ne osećaju krivim za dela koja im se stavljaju na teret.

Garancije da će Ivanović biti dostupan ovdašnjem pravosuđu u svakom trenutku, ako mu se omogući odbrana sa slobode, ranije je dala Vlada Srbije.

(S. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track