UKLETU SLOBINU VILU KUPIO NIKOLA PEKOVIĆ: Pao dogovor sa Mirom Marković!
Foto: Fonet, Profimedia

EKSKLUZIVNO!

UKLETU SLOBINU VILU KUPIO NIKOLA PEKOVIĆ: Pao dogovor sa Mirom Marković!

Politika -

Vilu nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića kupio je Nikola Peković, predsednik KK Partizan!

Košarkaš Nikola Peković upola cene je kupio „ukletu vilu“ od udovice bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića Mirjane Marković, ekskluzivno saznaje Kurir!

Predsednik KK Partizan uskoro će se useliti u luksuzno zdanje u Tolstojevoj ulici broj 33 na Dedinju, koje je već godinama napušteno.

- Mirjana Marković već 13 godina pokušava da proda vilu od oko 900 kvadrata. Početna cena, koja je tokom godina padala, bila je pet miliona evra. Prema stanju na tržištu nekretnina, ona je pristala da je košarkašu proda za manje od polovine prvobitne cene - tvrdi dobro obavešten izvor Kurira i otkriva da je Nikola Peković vilu kupio za nešto više od dva miliona evra.On otkriva da su poznati košarkaš i Mirjana Marković pregovarali o ceni i uslovima prodaje preko posrednika i da je na dogovor konačno stavljena tačka.- Poslednji stanar u njoj je kratko boravio 2009. i od tada u vili niko ne živi. Njena unutrašnjost više nije tako spektakularna kao što je bila, pa će Peković sigurno, pre nego što se sa suprugom useli u kuću, morati da je renovira - objašnjava on.Naslednice Slobine vile, Mirjana Marković i njena ćerka Marija, godinama se muče da prodaju vilu, koja je dobila i epitet uklete jer je njen poslednji stanar Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, 2009. upravo u njoj uhapšen. Osam godina ranije, u istoj toj vili na Dedinju uhapšen je i Slobodan Milošević.Ranije su kuću merkali biznismen Ćazim Osmani, ali i Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića.- Međutim, sve do Pekovića, sa Mirom niko nije uspeo da se dogovori o ceni - otkriva naš izvor.Čuvena Slobina vila ima ukupno 10 spavaćih soba, šest kupatila, dve sobe za prijem, dve recepcije i lift.- Podeljena je na četiri nivoa, ali nema centralno grejanje. Ipak, njena najveća vrednost je ogroman plac u najelitnijem i najskupljem delu Beograda. Sigurno je upravo to i privuklo Nikolu Pekovića, s obzirom na to da on i njegova supruga Violeta Milinković u februaru dobijaju sina - dodaje naš sagovornik.Nikola Peković i Mirjana Marković juče se nisu javljali na brojeve telefona poznate redakciji Kurira.

Nije joj se sviđao enterijerMIRA SAMA UREĐIVALA UNUTRAŠNJOSTU knjizi „Juče ili sutra“ Mira Marković je, sećajući se početka 1990, napisala: „Bila je topla ta zima, čitav januar i februar. Sećam se da smo se poslednje januarske večeri preselili iz našeg divnog, divnog i beskrajno vedrog stana u Ulici 14. decembra u Tolstojevu ulicu, u kuću u kojoj je bilo mnogo tamnog drveta. (Šest sledećih godina sam planirala da jednog dana, dok mi je muž na poslu, pa ne može da vidi i da se ljuti, sve te tamne grede po zidovima i na plafonu na brzinu prefarbam u belo.) Čitavog februara smo sređivali kuću u kojoj ćemo od tada živeti.“

ČINJENICEKAKO JE PRODATA VILA

* Prvi oglas za prodaju pojavio se pre 13 godina

* Vrednost pri otkupu državne vile 1991. bila je 2.000 nemačkih maraka

* 26 godina je prošlo otkako su se Miloševići prvi put doselili na Dedinje, u Tolstojevu 33

ČITAJTE JOŠ U KURIRU:

PRELOMIO: Janković kandidat, iz opozicije još nema podrške!ODAO JE DNK NA PIŠTOLJU: Sobarica ubila vlasnika vile?!PRESUDA BIVŠEM SLUŽBENIKU VLADE: Narko-socijalista osuđen na šest godina zatvora!ŠOK INTERVJU MIROSLAVA ILIĆA: Svi pišaju po meni! A od Šutanovca me boli glavaSEJO SEKSON O POMIRENJU SA KARAJLIĆEM: Povratak u Pušenje je Neletova odluka!ŽELJKO OBRADOVIĆ ZA KURIR: Srbiji želim samo mir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track