ULAZI U PREDSEDNIČKU TRKU: Kandidat DS biće Dragan Šutanovac
Foto: Marina Lopičić

ULAZI U PREDSEDNIČKU TRKU: Kandidat DS biće Dragan Šutanovac

Politika -

Članstvo i rukovodstvo Demokratske stranke smatra da njihov lider Dragan Šutanovac treba da bude predsednički kandidat. Šutanovac u izjavi agenciji Beta kaže da je najbolje rešenje da opozicija na predsedničkim izborima ima zajedničkog kandidata.

Šutanovac je rekao da je pitanje izbora kandidata za predsednika Srbije suštinski bitno za budućnost i da se ne može doneti nikakva ishitrena odluka na tu temu.

- Lično smatram da moramo učiniti napor da imamo zajedničkog kandidata - rekao je Šutanovac komentarišući navode da članovi i rukovodstvo DS smatraju da ta stranka mora da ima svog predsedničkog kandidata i da je logično da to bude on.

Kako je rekla potpredsednica stranke Tamara Tripić predsednički izbori su velika šansa da se dođe do pozitivne političke promene a da članstvo i funkcioneri DS-a očekuju da stranka ima svog kandidata.

- Negde je logično da to bude Dragan Šutanovac kao predsednik stranke - kaže ona.

Na pitanje da li to znači da će DS pristati da opozicija ima zajedničkog kandidata samo u slučaju da to bude Šutanovac, Tripićeva kaže da ne treba “zakucavati”.

- Otvoreni smo za razgovore sa svim potencijalnim partnerima i verujem da će do njih doći. U svakom slučaju, DS treba da bude stožer tog okupljanja - navodi ona.

Šutanovac je inače, nakon izbora u DS- odgovarao odrečno na pitanje da li je razmišljao da bude predsednički kandidat.

- Planiram da pozivam ljude, da razgovaramo, ne da se dogovaramo. Da otvorimo karte i ako je moguće dođemo do rešenja. Voleo bih da se kao proevropska opozicija dogovorimo oko nastupa i idemo na pobedu - rekao je Šutanovac tada navodeći da Saša Janković ispunjava uslove da bude kandidat ali da nije jedini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track