ULTIMATUM! KARIĆ I DAČIĆ PRETE: RUŠIMO TOMU ako Vučić neće!
Foto: Dragan Kadić, Dado Đilas, Zorana Jevtić

Partneri naprednjaka guraju premijera na Andrićev venac

ULTIMATUM! KARIĆ I DAČIĆ PRETE: RUŠIMO TOMU ako Vučić neće!

Politika -

Posle Ivice Dačića, koji preti da će uzdrmati Vladu ako se premijer ne kandiduje za predsednika, i lider PSS poručio da će ući u izbornu trku

Premijer Aleksandar Vučić trpi sve jači pritisak da se kandiduje na predsedničkim izborima. Posle uticajnih naprednjaka, socijalista i drugih Vučićevih partnera, lider Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić pridružio se spisku onih koji od aktuelnog premijera traže da uđe u predsedničku trku. I Ivica Dačić preti da će uzdrmati Vladu ukoliko Vučić ne bude kandidat za predsednika.Karić za Kurir kaže da je spreman da se i sam kandiduje za predsednika Srbije ukoliko Vučić reši da odustane od preseljenja na Andrićev venac.Samouveren- Jedino Vučić može da pobedi u prvom krugu. Bila bi velika šteta ako se on ne kandiduje jer je pravi lider i reformator. Ako on neće, evo ja ulazim u predsedničku trku. Nije mi prvi put - najavljuje Karić.Ovaj biznismen samouvereno poručuje i da može da pobedi Nikolića u drugom krugu.Surove brojke- Ako se kandidujem, ne samo da sigurno ulazim u drugi krug nego garantovano tamo pobeđujem Tomu. Sva istraživanja pokazuju da bolje stojim od njega. Rejting sam merio, ali ne mogu baš da vam iznesem brojke. Tomu prolazim u drugom krugu, to je sigurno - poručuje Karić.Identičan plan i poruku ima šef diplomatije i lider SPS Ivica Dačić, koji je i juče „gurao“ Vučića u trku za šefa države i nagovestio da bi drugačija odluka imala uticaja „na političku stabilnost i sudbinu vladajuće koalicije“.- Ako se ide na pobedu u prvom krugu, Vučić treba da bude zajednički predsednički kandidat vladajuće koalicije. Ne znam šta će Vučić da uradi. Na njemu je da donese odluku, ali stav SPS je da pitanju predsedničkih izbora treba oprezno pristupiti - rekao je Dačić.On naglašava da ima negativno iskustvo sa ranijim predsednicima koji su, kako kaže, neozbiljno pristupili predsedničkim izborima i zato ih izgubili i da „ako se ide na pobedu, onda predsednički kandidat treba da bude Vučić“.Dačić je objasnio da nije reč o Tomislavu Nikoliću lično.Propast koalicije- Zašto bi cela vladajuća koalicija trebalo da ima posledice zbog toga što je neko povređen time ili ima želju da bude predsednički kandidat? Zašto bi naša stranka žrtvovala svoj identitet time što bi podržala nekoga ko ne bi pobedio u prvom krugu? Moja poruka je jasna - ili će Aleksandar Vučić biti zajednički kandidat, ili možemo da računamo da neko nekoga podrži u drugom krugu - poručio je Dačić i najavio da će se u tom slučaju sam kandidovati. Odluku o kandidatu SNS za predsednika Srbije Vučić bi trebalo da donese posle razgovora s Nikolićem. Kako je ranije najavljeno, njih dvojica će to građanima Srbije saopštiti na Sretenje, 15. februara.

Premijer VučićDanas i o Siniši MalomPremijer Vučić je rekao da će o optužbama KRIK na račun gradonačelnika Beograda Siniše Malog govoriti danas.- Iznenadiće vas moj odgovor, jer ću imati šta da kažem i o vama. Kao i o njemu - odgovorio je Vučić novinarima koji su objavili tvrdnje Marije Mali, bivše gradonačelnikove supruge, o tome da je Mali skrivao imovinu i organizovao rušenje u Savamali.

Čeda ne odustajeJeremić i Janković tumarajuUkoliko smo racionalni, Saša Janković i Vuk Jeremić treba da se dogovore da se samo jedan od njih dvojice kandiduje na predsedničkim izborima, rekao je juče za N1 predsednik LDP Čedomir Jovanović.Jovanović smatra da oba kandidata tumaraju i da te kampanje neće dovesti do ozbiljne politike.- Ako smo racionalni, a ja mislim da su i Janković i Jeremić razumni, treba da se dogovore - kaže Jovanović.

Pismo iz KremljaPutin čestitao Nikoliću Dan državnosti i rođendanPredsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Tomislavu Nikoliću i svim građanima Dan državnosti, a Nikoliću i rođendan: „Uveren sam da ćemo zajedničkim naporima obezbediti dalji razvoj celokupnog kompleksa bilateralnih veza u duhu strateškog partnerstva na dobrobit bratskih naroda naših zemalja, te u interesima jačanja stabilnosti i bezbednosti na evropskom kontinentu. Od sveg srca vam čestitam 65. rođendan, želim vam zdravlje, sreću i uspehe.“

TO MOŽE SAMO KURIR!

DANAS POKLON SVAKOM ČITAOCU: Blagoslov za kuću

Kurir vam poklanja poster blagoslov za kuću s ikonom Bogorodice Trojeručice

Danas, u susret Sretenju Gospodnjem, Kurir vam poklanja blagoslov Svetog vladike Nikolaja Velimirovića. Reč je o čuvenom blagoslovu Svetog vladike Nikolaja Ohridskog i Žičkog, koji bi svaki vernik trebalo da drži na vidnom mestu u kući.

Ovaj blagoslov je misao sveca i nema potrebe da se osveštava.

“U svom životnom podvigu Sveti Nikolaj je pre svega pastir poverenog mu stada Hristovog u srpskom narodu, a zatim mislilac.

Jedan je od najvećih sinova i arhipastira koje je ikada pomesna srpska crkva imala.

Sve što je radio on je samo apostolski učio, i to tako duboko da je za pastirski uspeh koristio najjače oružje – narodni jezik; i upravo u tom duhu ostavio je neprocenjivo zapisano blago”.

I. Kljajić - D. Luković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track