UPUĆEN ZVANIČAN ZAHTEV: SNS traži ponovno brojanje glasova

Formiran pravni tim

UPUĆEN ZVANIČAN ZAHTEV: SNS traži ponovno brojanje glasova

Politika -

BEOGRAD - Srpska napredna stranka formirala je danas Pravni tim koji je nadležnim institucijama uputio zvaničan zahtev za ponovno prebrojavanje glasova građana na izborima 24. aprila, saopšteno je iz SNS-a.

SNS navodi da je to učinjeno zbog očiglednih zloupotreba, određenih nejasnoća i nelogičnosti, a u cilju zaštite izbornog procesa i slobodne izborne volje građana.

SNS podseća da je upozoravala na dan izbora, i ranije, da postoji osnovana sumnja da su pojedine političke partije i grupacije svesno kršile izborni proces, vršile pritisak na građane i nadležne institucije, služile se nezakonitim i nedozvoljenim radnjama kako bi onemogućili građane da izraze svoju slobodnu volju i osnovno demokratsko pravo da oni biraju vlast koja će ih predstavljati.

Srpska napredna stranka poručuje da neće dozvoliti da bilo koja politička partija, na bilo koji način, krši izbornu volju građana, koja mora biti nedvosmislena i oslobođena svih znakova zloupotrebe i sumnje, jer je to jedini način da Srbija postane moderna demokratska država u kojoj su glas i volja građana neprikosnoveni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track