URNEBESNO: Igora Bečića prebio tast!
Foto: Marina Lopičić

Naprednjaku iz Vrbasa preselo falsifikovanje

URNEBESNO: Igora Bečića prebio tast!

Politika -

Funkcioner SNS zbog silnog muljanja i lažne diplome dobio batine od oca svoje supruge Milete Bigaša, koji ga je i uveo u politiku

Visoki funkcioner i poslanik SNS Igor Bečić, koga u Skupštini prozivaju da je falsifikovao diplomu fakulteta, zbog prevara i muljanja svojevremeno je dobio batine od tasta, saznaje Kurir!Izvor našeg lista otkriva da je u Vrbasu, gde živi Bečić, javna tajna da je falsifikovao fakultetsku diplomu.- Ceo grad o tome priča i podsmeva mu se. Zbog silnog muljanja svojevremeno ga je tukao tast Mileta Bigaš. Bigaš je Bečića i uveo u politiku, a kad je video šta ovaj radi, ogradio se od njega, praktično više i nisu u kontaktu - kaže naš sagovornik, koji je insistirao da mu ne navodimo ime.Ni Mileta Bigaš u razgovoru za Kurir nije imao lepih reči za svog zeta Igora Bečića. I dok se po Vrbasu priča da mu je Bečić kupio vikendicu da ga skloni, kako bi mogao da radi šta hoće, Bigaš tvrdi da ga zet ničim nije zadužio.- Ništa meni Bečić nije kupio, nikakvu vikendicu. Kad je prešao u SNS, ja sam odmah pobegao u SRS. S njim ništa! On me ne interesuje. Ne znam koliko ima zgrada po Vrbasu, ne znam za njegovu vikendicu, lokale, diplomu, da li je polagao ispite... Takav čovek, ljigav i prljav, ne interesuje me. On je nečovek - kaže Bigaš u dahu.Falš diplomePrema rečima poslanika SRS Milorada Mirčića, upravo je Bečićev tast i otkrio da mu zet ima lažnu diplomu.- Bečić je, radeći u JP „Vrbas“, pribavio lažnu diplomu banjalučkog fakulteta kako bi radio kao komercijalni direktor. Tast je prijavio da to nije tačno, pa kad su Bečića „stisli“, rekao je da je morao ženi da pokaže diplomu kako bi joj opravdao često odstustvovanje od kuće kad je bio s ljubavnicom - kaže Mirčić.On dodaje da se posle provere ispostavilo se da Bečića nema na tom fakultetu.- U njegovom dosijeu na privatnom fakultetu Fabus stoji da sve četiri godine u srednjoj građevinskoj školi, koju je završio vanredno, ima prosek 2.00. Pa on ni iz fizičkog nije imao trojku - konstatuje Mirčić.

Vadio se na Mirčića

On tvrdi da je Bečić osnovne studije na Fabusu završio pozivanjem na poznanstvo s njim.- Bečić profesoru kaže: „Znam Milorada Mirčića“, i ovaj mu upiše sedam i kaže: „Pozdravite Mirčića.“ Eto, tako je to išlo. Kad je došlo do diplomskog, jedan od profesora u šali kaže: „Sutra ćemo da te rešetamo“, a on se ne pojavi misleći stvarno će nešto da ga pitaju. Kad su videli da ga nema, zovu ga, a on im je, kad je ukapirao da je pogrešio, rekao: „Imam neka važna državna posla“ - priseća se Mirčić Bečićevog „studiranja“.Nekadašnji stranački kolega Bečića opisuje kao „primer novoformirane vlasti“.- On je reprezent svega što se dešava u Srbiji - ljudi koji preko noći stiču moć, a falsifikovali su diplome. Bečić je kao Toma (Nikolić), samo što je Toma redovno završio srednju građevinsku školu, a Bečić vanredno - kaže Mirčić.Igor Bečić je, pošto je čuo da ga zovemo za komentar povodom incidenta s tastom, prekinuo vezu.

Tukli ga i u SkupštiniRADIKAL MU RAZBIO NOSIgor Bečić je bio akter fizičkog obračuna 2009, godine kad ga je navodno u Skupštini prebio poslanik SRS Srboljub Živanović.Naprednjaci su tvrdili da je Živanović razbio nos Bečiću, što su radikali demantovali, tvrdeći da je incident insceniran.Inače, u to vreme naprednjaci i radikali su bili u žestokom sukobu zbog raskola u SRS i cepanja poslaničkog kluba te stranke u Skupštini.

Bio član Odbora za bezbednostIMAO PRISTUP POVERLJIVIM PODACIMAMirčić podseća da je Bečić bio u Odboru za kontrolu službi bezbednosti.- Samim tim je imao pristup poverljivim podacima, a počinilac je krivičnog dela jer je falsifikovao diplomu. Nama je to najveći problem - dodaje Mirčić.

Bečićevi gafoviMORTADELA, NOKAT I SINEOPSIS- Govoreći kao predsedavajući Skupštine, italijanskog predsednika Serđa Matarelu predstavio kao Mortadelu- Vodeći jednu sednicu Skupštine, izgovorio je „sineopsis“ umesto sinopsis- Igor Bečić je svojevremno bio hit i predmet sprdnje na društvenim mrežama na kojima je kružila njegova fotografija sa podužim noktom na malom prstu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track