URUČENO PISMO: Vučić pozvan da poseti Kazahstan
Foto: Dragana Udovičić

Jedna ulica nosiće naziv po Nikoli tesli

URUČENO PISMO: Vučić pozvan da poseti Kazahstan

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Republike Kazahstan Nurbaha Rustemova koji mu je uručio pisma predsednika i premijera te zemlje da poseti Kazahstan i obaavestio ga da će jedna ulica u Astani biti nazvana po srpskom naučniku Nikoli Tesli.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijer Vučić je zahvalio na pismima i pozivima istakavši da mu je velika čast da poseti Kazahstan, kao i to da se nada da će i njegova poseta značajno doprineti intenziviranju srpsko-kazahstanske saradnje, kao što je doprinela poseta predsednika

Nazarbajeva Srbiji prošlog meseca.Premijer Vučić je rekao da je srpskim i kazahstanskim kompanijama potrebno još podsticaja da ostvaruju poslovne veze i da će učešće na EKSPO 2017. u Astani biti prilika da se Srbija na najbolji način predstavi u Kazahstanu.

Ocenio je, kako se navodi, da su odnosi Srbije i Kazahstana dobri i bez otvorenih pitanja, kao i da se tradicionalno prijateljstvo pokazalo i prilikom odlučnog glasanja Kazahstana protiv prijema tzv. Kosova u UNESKO.

Premijer je zahvalio za principijelnoj poziciji Kazahstana po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Ambasador Rustemov je takođe istakao značaj koju će predstojeća poseta premijera Vučića Kazahstanu imati za odnose dveju zemalja, posebno što do nje dolazi neposredno posle prve posete predsednika Nazarbajeva Srbiji.

Kazahstanski ambasador je upoznao srpskog premijera sa namerom vlasti u Astani da jedna ulica u tom gradu bude posvećena Srbiji i dogovoreno je da ona ponese ime velikog naučnika Nikole Tesle.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track