USPOMENA NA BORAVAK U SRBIJI: Evo šta je Vučić poklonio kineskom predsedniku Si Đinpingu
Foto: Kurir

Posle zdravice

USPOMENA NA BORAVAK U SRBIJI: Evo šta je Vučić poklonio kineskom predsedniku Si Đinpingu

Politika -

SMEDEREVO- Mandatar za sastav Vlade Srbije Aleksandar Vučić pripremio je danas poseban poklon kineskom predsedniku Siju Đinpingu, koji će mu je uručen, posle posete Železari Smederevo, na ručku u vili Obrenović.

Vučić je Đinpingu, na svečanom ručku u vili Obrenović, posle zdravice uručio slike posete Jugoslaviji njegovog oca Sija Džongsuna, nekadašnjeg političkog lidera Narodne republike Kine.

"TAMO DALEKO" ZA SREĆAN PUT: Đinping prijemom u vili "Zlatni breg" završio posetu Srbiji

Osim fotografija oca predsednika, Vučić je Si Đipingu kao deo poklona uručio i manifest i zapisnik sa sednice 13. Kongresa Komunističke partije Jugoslavije, kojoj je otac kineskog predsednika prisustvovao kao gost.

Kineski predsednik Si Đinping danas završava trodnevnu posetu Srbiji, koja je okončana svečanim ručkom u vili Zlatni breg.

Si Đinping i ostali zvaničnici obišli su vilu i dvorište oko vile, gde je Si imao priliku da vidi na licu mesta kako se pripremaju tradicionalna srpska jela, kako se priprema pečenje i svadbarski kupus, ali i isproba najbolja srpska vina. Kineski predsednik na put je ispraćen pesmom "Tamo daleko".

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track