USPOMENE NA DOBRU SARADNJU: Nikolić primio ambasadora Poljske u oproštajnu posetu
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Učvršćeni odnosi dvaju zemalja

USPOMENE NA DOBRU SARADNJU: Nikolić primio ambasadora Poljske u oproštajnu posetu

Politika -
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je dana u oproštajnu posetu ambasadora Poljske Aleksandera Hećka i poručio mu da Poljska treba da gradi dobre odnose sa Rusijom, baš kao i Srbija.

"Poljska treba da ima zasluženo mesto u Evropskoj Uniji, a da pri tome gradi dobre odnose sa Rusijom. To isto važi i za Srbiju", naglasio je predsednik Nikolić, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Nikolić se ambasadoru zahvalio na naporima koje je uložio da se unaprede bilateralni odnosi dve zemlje. On je podvukao prijateljski gest Poljske koja je, iako je priznala Kosovo, bila uzdržana prilikom glasanja za ulazak Kosova u Unesko.

Na taj način je Poljska pokazala da ne pristaje na politizaciju tog pitanja i ponela se kao prava hrišćanska zemlja, istako je predsednik Srbije.

Ambasador Poljske se zahvalio Nikoliću na podršci prilikom njegovog boravka u Srbiji i istakao da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje, posebno u oblasti prehrambene industrije i turizma. On je rekao da će se truditi da ukazuje na prednosti i potencijale Srbije i u budućnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track