UVREDE, PROZIVKE, FLASTERI: I danas BURAN DAN u SRPSKOM PARLAMENTU
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Rasprava o predlogu budžeta za 2017.

UVREDE, PROZIVKE, FLASTERI: I danas BURAN DAN u SRPSKOM PARLAMENTU

Politika -

BEOGRAD - Niz replika i reakcija danas je u parlamentu izazvao lider SRS Vojislava Šešelja koji je u raspravi o budžetu kritikovao što je budžetom planiran novac za Fondaciju Zorana Đinđića, za kog je rekao da je "bio šef prvog mafijaškog puča", a pominjali su se u toj raspravi i povreda poslovnika, ali i flasteri za preko usta za neke poslanike.

Šešelj je, naime, izjavio da je apsolutno nepotrebno izdvajati novac za Fondaciju Đinđića, da on to ni po čemu ne zaslužuje, osim da se eventualno rasvetli njegovo ubistvo, primetivši da bi on to već učinio ka je kojim slučajem bio na čelu anketnog odbora kojem bi zadatak bio da rasvetli to ubistvo.

Foto: Printscreen Narodna skupština
Foto: Printscreen Narodna skupština

Reagovanje Zorana Živkovića iz Nove stranke i premijera vlade nakon ubistva Djinđića, ali i Gorana Ćirića iz DS bile su - da je ponašanje Šešelja neprimereno a zamerka je predsednici parlamenta Maji Gojković bila da je morala da ga prekine i da reaguje.

Živković je dodao da Djinđić ne zaslužuje da iko o njemu govori zlo, da je ovakva diskusija iskorišćena za lični obračun, te da ne zna iz kojeg razloga, ali da svakako to "nije zdravo".

Foto: Printscreen Narodna skupština
Foto: Printscreen Narodna skupština

Kako je rekao, Djinđić sigurno nije bio mafijaš, a kada se daje novac za razne stvari sigurno nije problem da se izdvoji promil za tu Fondaciju koja je značajna za mlade ljude.Chirić je rekao da treba biti dosledan, ne vređati se međusobno, te da nikako ne sme da se govori tako o ljudima koji nisu živi, a da je bilo neophodno da se reaguje na takvo izlaganje lidera radikala.

Foto: Printscreen Narodna skupština
Foto: Printscreen Narodna skupština

Gojković je komentarišući "prozivke" na njen račun, primetila da poslanici opozicije nisu bili "tako senzitivni" kada je Boško Obradović vređao na najgori način premijera Aleksandra Vučića, Rasima Ljajića, Muamera Zukorlića i sve Bošnjake....Kako je rekla, nije htela da regauje jer je "eto i to ta politika da se neko vređa, a da je u slučaju Šešelja on pričao i o buddžetu i novcu koji je namenjen toj Fondaciji..." "Ne mogu da lepim ljudima flastere - tu ste svi i razgovarajte. Da napravimo onda javnu nabavku za flastere samo recite za koga koja boja", komentarisala je Gojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track